Gözaltında silahlı eylem.. Yıl 1987 Burak Ersemiz hatırlattı

Gözaltında silahlı eylem…

1987 yılının Mart ayında İstanbul Kozyatağı’nda bir eve operasyon düzenlendi. Baskında iki kişi yakalandı . Yakalananlardan birisi olan Nihal Aslantürk Haydarpaşa Numune Hastanesine yaralı olarak getirildi. Balkondan atladığı için yürüyemez durumda olan Aslantürk Acil röntgene alındı. Ben ve diğer gazeteci arkadaşlar acil serviste bulunan küçük basın odasındaydık.

Polisler tüm acili fotoğraf çekmeyelim diye kapatmıştı. Basın odasının telefonu çaldı açtım. Arayan teknisyen arkadaşımız Suna’ydı. Röntgen masasında baygın yatan kızın bel filmini çektiğini ancak banyodan sonra filmde Aslantürk’ün kasığına yakın bir silah olduğunu fark ettiğini söyledi. Odada hiç polis olmadığını belirterek yardım istedi.

Bu konuşmayı diğer arkadaşlara ilettim. Ardından benden yaşça büyük olan meslektaşlar tarafından durum siyasi şube amirine aktarıldı. Röntgene hastabakıcı önlüğü ile giren ekipler yaralının üzerindeki 7.65 çapında ki silahı aldılar.

Kozyatağı Numune arasında ekiple getirilirken Aslantürk’ün baygın olması 2017 yılında yaşadığımız olayın benzerinin yaşanmasını engellemişti. Aslantürk daha sonra 1. Cerrahi servisinde ayağından hasta yatağına kelepçelenerek uzun süre tedavi görmüştü. Ancak silah olayı emniyet müdürünün baskısı sonucu gazetelerde yer almamıştı..

Bu olayın devamında Rahmetli arkadaşımız dönemin Sabah Muhabiri Ahmet Uçar, kelepçeli fotoğrafı çekmeyi başarmış bu haber gazetesinde manşet olmuştu. O operasyonda yakalandığı duyurulan 2. kişi ise Ertuğrul Mavioğlu’ydu.

Burak Ersemiz 08-2017