Cemal Süreya’nın şiiri stat duvarında yazılı kaldı.. Pek şık duruyor doğrusu orada.. Beşiktaş değerleri bir hırka değildir. Giyilip çıkartılsın. İstendiğinde askıya asılsın

Orhan Can maç sonu yorum

“Özellikle ahlaki olarak örnek olunması gereken küçük taraftarlardan (çocuklardan) özür dilenmedikten sonra hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur atılan golün veya gollerin…”

Beşiktaş değerleri bir hırka değildir. Giyilip çıkartılsın. İstendiğinde askıya asılsın..

Cemal Süreya’nın şiiri stat duvarında yazılı kaldı… Pek şık duruyor doğrusu orada.. Yazık ettiler “Beşiktaş değerlerine, Beşiktaş duruşuna..” Böyle gelecek “Bin” şampiyonluk “bir tane” Beşiktaş değerine değişilmez. Küme düşmeye razı olacaksın yeter ki “emek hırsızı” demesinler.. Yazık

Dürüstlük, ahlak erdem diyerek diğerlerinden farklı olduğunu her yerde gururla söyleyen Beşiktaşlılara yapılabilecek en büyük kötülük bu oldu. Küçük çocuklara nasıl anlatılacak bu durum. Ya Yasin Sülün ve gençlerinin aldığı Fair-Play hareketleri ne olacak. Bin şampiyonluğa değmezdi..

Beşiktaş’ı Beşiktaş yapan “herkes” gibi olmamasıydı. Dürüstlük, ahlak, erdem ve insanlıktı önemli olan. Yani Seba’nın dediği gibi iyi insan olmaktı. “20 gol atacakmış”.. Öyle demişler.. ve almışlar. 20 değil 120 gol atsa ne ne olur.Şeref Beyler’in en büyük mirası olmadıktan sonra…

Açıklama “Beşiktaş formasını giydiğim andan itibaren Beşiktaş değerlerinin tanımı olan tüm değerlerin sorumluğuna alacak”. Oysa Beşiktaş değerleri bir hırka değildir. Giyilip çıkartılsın. İstendiğinde askıya asılsın..

Kendi adıma, hiç kimse benden “Herkes gibi” olmamı beklemesin.. Olmayacağım.. Hiç kimse “Sen de herkes gibisin” diyemeyecek.. Dedirtmen. Çünkü, “O sözler ki bir kez çıkar ağzımızdan uğruna asılırız..” diyen kuşağın çocuklarıyız..

Herkesin ikinci bir şansa hakkı vardır.. Elbette de olmalıdır.. Belki de üçüncü defa.. Ama sekizinci defa şans hakkı yoktur.. Sekizinci defa şans ancak Kral çocuklarına tanınır..

De ki siyasi baskı var “Mecbur kalındı”.. Adama sorarlar o zaman “Bu siyasiler GS-FB-TS-Başakşehir’e niye baskı yapmıyorlar” ya da “Baskı onlarda işe yaramıyor da bir tek burada mı nazları geçiyor”..

Çıkılıp adam gibi özür dileneceği yerde yapılan açıklama “çevir kazı yanmasın”dır..

Kim bilir belki de ben duygusal ve bir hayal dünyasında yaşıyorum. Ama böyle olmaya devam edeceğim ve böyle de öleceğim..

Çıkarım 2 gol atarım her şeyi unuttururum. (Çıkar 2 gol atar, kendini kabul ettirir, her şey unutulur) düşüncesi yanlıştır. Kalplerdeki yara unutulmaz ki..

Toplum önünde esaslı özür gelmedikten, özellikle ahlaki olarak örnek olunması gereken küçük taraftarlardan (çocuklardan) özür dilenmedikten sonra hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur atılan golün veya gollerin. Toplumlarda, bir yerlerdeki insanlar rol-modeldir çünkü küçük çocuklar için..

Orhan Can

 

Orhan Can maç sonu yorum