Zorunlu bir hatırlatma.. Hayat, şu 4 konuda tartışmaya girmemeyi ve tartışmalardan uzak durmayı öğretti:

Zafer Arapkirli

ZORUNLU BİR HATIRLATMA…

Epey uzunca sayılabilecek bir yol katettiğim hayatım bana hiç bir şey öğretmediyse, şu 4 konuda tartışmaya girmemeyi ve tartışmalardan uzak durmayı öğretti:

1. Hayvan besleme meselesi. Kedi-köpek olayı. 
(Hayvanları kim seviyor kim sevmiyor, kim daha çok seviyor, sevmeyen insanı da sevebilir mi sevemez mi yarıştırması. vs.)

2. Din, iman, kitap, Tanrı mevzuları.
(Allah var mı yok mu? Din yararlı mı değil mi? İnanmak doğru mu saçma mı? vs. )

3. Takım tutma hadisesi.. (kimin takımı daha yüce daha kutsal, kim daha büyük, hangi takımın taraftarı daha bilmem ne vs.)

4. Sigara – İçki … (İçmek doğru mu yanlış mı? Zararlı mı? Yararlı mı? niye bırakmıyon, niye bıraktım vs.)

Başım hep belaya girmiştir ve hiç bir tartışmadan da sağlıklı bir sonuç çıktığını hatırlamıyorum. Bunları tartışmayı beceremiyoruz. Olmuyor. Bu konularda aşırı derecede özürlü bir toplumuz. Kalpler kırılıyor, inciniyor, sonuçta da bir halta yaramıyor. En sevdiğinizle bile papaz oluyorsunuz. Kişisel selametim açısından bu 4 mevzudan uzak duruyorum. Durmaya çalışıyorum.

Bundan böyle, sayfamda da buna benzer mevzularda tartışma oluşturabilecek paylaşımları yapmamaya çalışacağım. Ve bu konularda maraza çıktığında da, anında müdahale edip kapatacağım. İletiyi sileceğim..

Demokrat bir tavır mı? Olmayabilir. Benim sorunum. Çünkü demokrasi, hoşgörülü, anlayışlı ve medeni bir tartışmanın olduğu ortamlara verilen isimdir. Bu 4 konuda bunu beceremiyor insanlar. Bu da benim tesbitim. Ve böyle davranmak benim kendi kararım.

Sayfa benim, keyif benim.
Var mı itirazı olan?
Varsa da zerre kadar umurumda değil.
Bunu da tartışmaya açmıyorum.

İlânen tebliğ ederim.

Zafer Arapkirli