Gezgin gazeteci Asım Güneş sorusunun cevabını açıkladı.. “Yalnız” dedi, “yüzyıl” dedi bir kişi bildi

Evet yarışma bitmiştir. Hediye bir başka Güneş’e yani abim Adnan Guneş’e gidiyor. E ona zaten hediye getirecektim. Katmerli olur artık. Vallahi her hangi bir kıyak geçmedim. Hatta nasıl bildi bende merak ettim.

Gerçek girisi şöyle olacaktı

“Albay Aureliano Buendia, yıllar sonra idam mangasının karşısına dikildiğinde, babasının onu buzu keşfetmeye götürdüğüo çok uzaklarda kalmış ikindi vaktini anımsayacaktı. O zamanlar Macondo, tarihöncesi kuşların yumurtaları kadar ak ve kocaman, parlak çakıllarla örtülü yatağı boyunca dupduru akan bir ırmağın kıyısında kurulmuş, yirmi hanelik bir kerpiç köydü. Dünya öylesine çiçeği burnundaydı ki, pek çok şeyin adı yoktu daha ve bunlardan sözederken parmakla işaret edip göstermek gerekti.”

Yalnız dedim, yüzyıl dedim. Bir Yüzyıllık Yalnızlık demedim. O kadarını da söyleyemezdim. Bazi kelimeleri degistirdim ki googlelayamayin diye ama neredeyse birebir yazdim kitabin girisini.

Aracataca yani kitaptaki ismiyle Macondo, Ustad Gabriel Garcia Marquez‘in dogdugu ve kitapta anlattigi Macondo’ya ilham kaynagi olan yer.
Valla nasıl çözdün abi ?

Asım Güneş