Ben kapı açacakmışım!… Genco Sabancı’dan bir bomba anı daha.. (Uuu neler olmuş neler)

Ben kapı açacakmışım!…

Yıl 1993, Sabah Gazetesinde İstihbarat Servisi Cağaloğlu büroya bağlı İBB muhabiri olarak çalışıyorum da, her haltı da takip ediyoruz. CB, BB, Bakanlar, yetmedi soygun, kaza, darp, dolandırıcılık, cinayet vs. Her türlü suç ve suçluyu takip haberleri. Cumartesi günleri bürodayım, o gün olası işleri takip ediyorum. Bahtımıza CB takibi de çıkar, cinayet olayı da, çatışmada.

Büromuz da Cağaloğlu Hürriyet’in tam karşısı, şimdi köfteci olmuş. Bir gün önceden, bağlı bulunduğumuz, yıllarca yanında çalıştığım ancak merkeze gittiğimizde bile odasında tavla oynayan ve hiç görmediğim Ahmet Vardar’ın yeğenlerinin Bolu’da trafik kazası geçirdiklerini duymuştum. Araç takla atmış iki kız yeğen helikopterle Cerrahpaşa hastanesine getirilmişler, helikopterle Vardar’ın yeğenleri…

Bu arada adını yazmama gerek yok, Ahmet abisinin adamı hani Taksim Gezi parkında ağaçlarla röportaj yapan kişiyle çalışıyoruz aynı büroda. O da her gün Ahmet abisinin peşine hastaneye gidiyor ilgileniyormuş. Velhasıl Cumartesi bu izinli ben çalışıyorum, günlerden Cuma. Büro şefimiz de Sezai Elgin, ‘Bakarmısın’?. dedi. ‘Buyur’ dedim. Yahu Ahmet abinin yeğenleri kaza geçirdi Cerrahpaşa da yatıyorlar. Eee, işte yarın o izinli sen git Ahmet abiyi karşıla. La Cumartesi günleri hastaneler kapalı, kapılar kilitli, ziyareti bırak doktor yok gidip ne ilgileneceğim? dedim.

Sezai, ‘Yahu şimdi Ahmet abi hastaneye gider, malum kapı kapalı, hastane görevlisi kapıdaki kişi Ahmet abiyi tanımaz içeri almaz filan. Sen müdahale edersin Ahmet abi dersin, kapıyı filan açarsın’ dedi, la bana dedi, İnna sabirin. Sezai’ye aynı şekilde ‘Bir baksana’ dedim, masasından eğildi. Kafa kafaya geldik. ‘Olum ben gazeteciyim kapı görevlisimiyim de kapı açayım lan, Ahmet abiye selamlarımı ilet, ben gitmiyorum. Kim meraklıysa kapı açmaya o gitsin’ dedim. (Esasında selam bölümü farklı).

Sezai şoke, vayy bee diyebildi. Ben de hee dedim. Malum şahıs izinli olduğu Cumartesi günü Sezai tarafından çağrıldı ve hastaneye kapı açmaya gitti. Ben ise bürodan haber peşine gittim. Sezai yaşıyor orada. Meslekte yalamalık yapıp kapı açanlar hala çalışıyor, bizler açmadığımız için şükürler olsun bunlar yüzünden mimlenip yıllardır işsiz bırakıldık.
22 Aralık 2017

Genco Sabancı