Terörün dini, ırkı, dili, vatanı yoktur. Ne için yapılırsa yapılsın eylemi yapan teröristtir. Eray Erollu yazdı

KATLİAM GÖRÜNTÜSÜ KANIMI DONDURDU

Terörün dini, ırkı, dili, vatanı yoktur. Ne için yapılırsa yapılsın eylemi yapan teröristtir. Yeni Zelanda’da 2 camiye düzenlenen silahlı saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 49 kişi hayatını kaybederken, 2’si Türk vatandaşı 48 kişi yaralandı.
Bu olayın görüntülerini arkadaşlarım atmış. İlk baktığımda video oyunu sandım. Ardından bu vahşeti yapan caninin gözünü kırpmadan onlarca silahsız insanı infaz etmesini kanım donarak izledim. O camideki kişilerin tek amacı dinleri gereği ibadetlerini yerine getirmekti. Bu saldırı kilisede de gerçekleşse tepkim aynı olurdu.
Saldırının görüntüleri gözümün önünden geçtikçe insanlığımdan utandım. Bunu yapana ne denir bilemiyorum.
Yeni Zelanda’daki cami katliamının hemen ardından İngiltere’nin başkenti Londra’nın doğu kesiminde de 20 yaşlarında üç kişi, cami önündeki Müslümanlara çekiç ve sopalarla saldırdı. “Müslümanlar terörist” diye bağıran saldırganlar daha sonra araçlarına binerek kaçmaya çalıştı. Bir kişi, aracıyla saldırganların önünü kesti, kaçmalarını engellemek istedi ancak başarısız oldu. Polis 27 yaşında Asya kökenli bir kişinin saldırıda başından yaralandığını açıkladı.
Bu saldırlar Müslümanlar’ın büyük tepkisine neden oldu.
İşte bu tepki bende korkuya neden oldu. Gerekçesini birazdan yazacağım…
ÇANAKKALE’YE ANZAKLAR AKIN EDECEK
Yıl 1915… Birinci Dünya Savaşı’nın ikinci yılında, Osmanlı İmparatorluğu’na karşı savaşan Büyük Britanya’nın teşvikiyle, Avustralya ve Yeni Zelanda’da ANZAC adı altında bir kolordu kuruluyor. Amacı, müttefiklerin safında Osmanlı’ya karşı savaşmak.

On binlerce Avustralyalı ve Yeni Zelandalı genç, ta 15 bin kilometre uzaklıktaki Türk topraklarına doğru yola çıkıyorlar. Üç aya yakın süren bir deniz yolculuğundan sonra Gelibolu Yarımadası’na ulaşıyorlar…
Anzaklar, cephede Türk askerinin güçlü direnişiyle karşılaşıyorlar. Avustralya 26 bin, Yeni Zelanda da 7500 kişi hayatını kaybediyor. 24 Nisan’ı 25’e bağlayan gün, şafak vakti Anzaklar beyaz bayrağı çekiyor…

18 Mart Pazartesi (yarın) Çanakkale Zaferi’nin 104. yılı pazartesi günü coşkuyla kutlanacak. Anzaklar ise, savaşta ölen atalarını Şafak Ayini ile anacak. Yaklaşık 10 bin Avustralya ve Yeni Zelandalı’nın katılacağı törende, ilahi ve dualar da okunacak.
İşte beni korkutan da bu. Delinin birinin orada misilleme yapması bizi olumsuz yönde dünyanın gündemine oturtur. Emniyet mensuplarımızın burada kuş uçurtmayacağına inanıyorum. Duyarlı vatandaşlarımız da gerekli hassasiyeti gösterirse benim gibi endişe duyanların korkusu boşa çıkar.
SEÇİM DEĞİL GEÇİM DERDİNDEYİZ
Siyasi partiler ay sonu yapılacak yerel seçimler için harıl harıl çalışıyor. Onlardaki heyecanın yarısı seçmenlerde yok. Bir kaç kişi ile ayaküstü sohbet ettik. Kim kazanır İstanbul’da dediğimde içlerinden biri “Kim kazanırsa kazansın kaybeden biz olacağız” dedi.
Suratına bakınca “Bakma be evlat yalan mı söyleseydim. İhale ile işim olmaz. Belediyeye adam sokmakla da uğraşmam. Bir büfe yeri kapma derdim de yok. Bu işlerle uğraşanlar desteklediği başkanın kazanması için çırpınıyor” diye konuştu.
Hak verdim dayıya. Doğru tespitlerde bulundu. O dayının tek derdi yaşam standardını yükseltebilmek. Yaz gelsede tatile çıkayım diye düşünmüyor. O yaz mevsiminin gelmesini doğalgaz faturasının ucuzlaması için bekliyor. Artan para ile yapmak istediği çok şey olduğunu anlattı. Biri hanımıyla döner yemeye gidecekmiş. Ben götüreyim sizi deyince gülmeye başladı. Ölmedik o kadar evlat diyecek kadar da gururluydu.
Bu gibi insanlara sahip çıkıp ömürlerinin son günlerinde rahat günler geçirmelerini sağlamak her politikacının görevi olmalıdır.

Eray Erollu

Kaynak: Bekman TV

Kaynak sayfa:
http://m.bekman.tv/yazarlar/eray-erollu/katliam-goruntusu-kanimi-dondurdu/171/