Havalimanlarındaki kazıktan kurtulmanın umudu da Ekrem İmamoğlu oldu. Zafer Arapkirli İBB’ye önerdi. (Editörün NOT’u: Çaresi yok, İBB ne yapsın. Oraların etrafı hazinenin. Belki Sabiha Gökçen, ama öbür tarafta soyulmaya devam)

Zafer Arapkirli

HAVALİMANI VE BELEDİYE

İBB’nin, havalimanları içinde hiçbir otoritesi yok mu?
Nasıl ki, oralara ulaşım konusunda “kamu” olarak ucuz-alternatif çözüm sağlama yoluna gidebiliyorsa, havalimanı içi hizmetlerde de, yiyecek içecek satışında da benzer bir alternatif yaratma gücüne sahip değil mi?

Meraktan soruyorum.

Yıllardır göz göre göre, bir şişe suya (misal) 5-10 TL, bir kuru sandviçe, 15-20 TL, alkollü içeceği filan geçtim, çaya çorbaya bile fahiş fiyatlar ödemeye neden mahkum oluyoruz?

Bugüne kadar “soyguncunun, rantçının, hırsızın, itin kopuğun (evet bu kadar ağır konuşacağım)” yanında yeralan İBB’nin , yeni bir zihniyetin eline geçtiğini görmek isterim.

Çok şey mi istiyorum?
Yoksa buna da “Canım bi bekleyin. Durun adamın daha önemli işi gücü var. Bi sabredin” diyecekler olacak mı? Yine?

“EĞRİ”yi bunca yıl gideremediğimiz bir toplumda, “DOĞRU”nın zamanı “HEMEN ŞİMDİ”dir.. Beklemeye vaktimiz yoktur. Eski tabirle muacceliyet kespetmektedir.

ÇÖZÜM

HAVALİMANI VE BELEDİYE (2)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gücü “Havalimanlarındaki yiyecek içecek, temel hizmetler” konusunda faaliyet gösteren şirketlere yeter mi yetmez mi konulu bir sorgulama yaptım bugün.

Konuya yakın, bilgi sahibi bir isimden aldığım bilgiye göre, “Havalimanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ait bir tesis sayıldığı için” oraya müdahale edilemiyormuş. Hükümranlık alanı meselesi.

O halde önerim şudur:

O bakanlığın hükümranlık alanının, yani havalimanı adı verilen kompleksin hemen (1 metre) dışına bir tesis kurarım (İBB olarak) ve orada (misal) 1 TL’ye bir pet şişe su, 5 TL’ye bir sandviç, 6 TL’ye bir kase çorba, 2,5 TL’ye bir kutu Cola satarım. Dev bir otoparkı da olur, insanlar orada konaklayıp bu tür ihtiyaçlarını gidersin ve havalimanındaki soyguncu (eş-dost -ahbap torpili ile o ihaleyi almış) esnafa muhtaç olmasın diye.

Kim karışabilir? Oradan aldığım sandviçi-suyu havalimanına sokmayacaklar mı?

Nasıl ki, havalimanının fahiş otopark ücretlerine karşı, Sabiha Gökçen’in hemen yanıbaşında İBB (İspark) ve Pendik Belediyesi’nin ucuz ve uzun süreli park hizmeti veren otopark çalıştırma uygulaması varsa.. Bunu neden yapmasınlar?

Öyle büyük bir takdir ve öyle büyük bir hayır duası alırsınız ki..

HAVALİMANI SOYGUNUNA DUR DEMEK İÇİN
DAĞ BAŞINDA FIRSATÇILIĞA SON VERMEK İÇİN
AÇ GÖZLÜ HAVALİMANI ESNAFINI TERBİYE ETMEK İÇİN

Haydi, iş başına!

Zafer Arapkirli