Hepsinin uykusu kaçacak! Zafer Arapkirli’den bomba yazı! Fetö severler, fetö karşıtı oldu! Kim bunlar

Zafer Arapkirli

zafer

DÜN’E VE BUGÜN’E DAİR…

Hepimiz, başkaları hakkında zaman zaman “Dün”ü ve “Dünkü sözlerini” hatırlatan paylaşımlarda bulunuyoruz. Özellikle de politikacı ve gazetecilerle ilgili.
Bu dönem daha da sıklaştı bu paylaşımlar. Dünün “Hoc’efendi Güzellemeleri”nin müellifleri, bugün en sıkı “Demokrat, Anti darbeci, hain Fetö karşıtı” filan kesilince, haliyle malzeme sıkıntısı çekilmiyor bu konuda. Elini nereye atsan, bugünkü “15 Temmuz kahramanları”nın, daha dün gibi sayılabilecek yakın bir geçmişteki vıcık vıcık yazıları ve konuşmaları geliyor.
Ve alıp buralara koyuyoruz. Birbirimize yolluyoruz. Alay ediyoruz. Dalga geçiyoruz. Gülüyor, eğleniyor, iğreniyoruz. Ve aşağılıyoruz.
Haklı mıyız? Kıvırmadan söyleyeyim:
Yerden göğe kadar. Az bile yapıyoruz.
Şu soru sorulabilir: “Canım, insanların görüşleri değişmiş olamaz mı? Dün anlamamıştır, farkına varamamıştır. Bugün, güncel gelişmelerin ışığında gerçeği görmüştür…”
Ancak, kazın ayağı öyle değil işte.
FETÖ örneğinden gidersek; Adam dün amacını gizlemiyordu ki. Açık seçik beyanları vardı. Ve suç ortakları (koalisyon ortakları) da bu beyanlarını ve niyetlerini bile bile desteklediler. Bile bile ..
Desteklemekle kalmadılar, bütün kapıları ardına kadar açtılar. Bile bile ..

Yağladılar, yaladılar, yaltaklandılar, yavşadılar, yaranmaya çalıştılar. Bile bile..
Kapısında kul köle oldular. Bile bile ..
Kuyruğa girdiler. Bile bile..

Yere göğe sığdıramadılar. Bile bile..
Gizli saklı bir şey yoktu.. Yıllar sonra anneannemin sandığının dibinden çıkmadı. Kumbaranın dibinde ya da eski bir pantolunun cebinde öylesine unutulmuş bir 25 kuruştan söz etmiyoruz.
Dolayısıyla, “Aaa.. Bilmiyordum. Duymamıştım. Görmemiştim. Hissetmemişim. Vay anasını…” diyecek bir durum yok ortada.
O yüzden de, “Kandırılmış ve yeni farketmiş” rolüne yatanların geçmişte söylediklerini yazdıklarını ve yaptıklarını suratlarına “Şaaak!” diye çarpmaya yerden göğe kadar hakkımız var.
Üstelik, bu haklılığımızı kanıtlayacak çokça da veri var ortada. En bariz olanı da ne biliyor musunuz? Bu soytarıların, kendileri dışında ve sevmedikleri herkesi “FETÖ’cü” diye damgalama çabaları. Dikkat edin, herkesin (kendileri dışında herkesin) bir FETÖ uzantısından söz etmeye başladılar. PKK, IŞİD, DHKPC, filanca parti. falanca holding, fişmekan dernek.. Bir tek kendileri “AK ve PAK” maaşallah.
O yüzden, diyorum ki.. Geçmişin kapsamlı bir özeleştirisini yapmadan ve bu milletten, özellikle de bu belaya bu musibete on yıllardır dikkat çekmiş olanlardan şöyle “Okkalı” bir özür dilemeden, kurtuluş yok.
Dün’ü hatırlatmaya, suratlarına vurmaya ve bu vebali onlara ödetmeye, faturasını önlerine koymaya yerden göğe kadar hakkımız var.
Kurtuluş yok öyle kolay kolay..
Çünkü biz bu FETÖ faturasının kendi payımıza düşen “hatırı sayılır” bir bölümünü ödedik.
Suç ortakları olarak, kalan kısmını ödeme sırası sizde..
Hayır.. Bulaşık yıkayarak da kurtuluş yok..
Pamuk eller cebe!

Zafer Arapkirli