FETÖ ve onun destekçisi gazetecilerin bir başka cinayeti: Albay Abdülkerim Kırca

Albay Abdülkerim Kırca

Gazi Jandarma Gazi Jandarma Albay Abdülkerim Kırca, 1998 yılında Pkk’lıların Antalya ili Serik ilçesine sızmasını engellemek için girdiği çatışmada omuriliğinden yaralanmış ve felç olmuştu. Sonraki dönemlerde 2004 yılında kendisine Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Devlet Övünç Madalyası verilmişti. Akp dönemi Fethullah Gülen ve çetesi marifetiyle Pkk’lı Abdülkadir Aygan tanık gösterilerek kendisi de diğer Kahramanlarımız gibi sanık olarak gösterilmiş, Star, Taraf gazetesi Samanyolu Tv ve diğer Fethullahçı Medya tarafından türlü iftiralara uğramış, ailesine leke atılmaya çalışılmış ve bunlara dayanamayarak 19 Ocak 2009 tarihinde beylik silahı ile evinde intihar etmiştir. İntihar etmeden konuştukları ise şimdilerde herkesin unuttuğu gerçeklerdir.

Bakın ne demiş kendisi;

O hale geldi ki, teröristler bizden kıymetli oldu. Teröristlerin açıklamaları doğruymuş gibi sayfa sayfa yazıyorlar. Bunlar çok ağrıma gidiyor. Bizler boş yere mi şehit olduk, gazi olduk anlamıyorum. Sanki görev yaptığımız için suçlu hale geldik.

Ayrıca Atatürk’e küfreden ve hala sözde yazar olan Engin Ardıç isimli zibidi ise kendisi hakkında ” MERMİYE KAFA ATTI” demişti.

Bunları Unutma Türk milleti Asla Unutma, 1998 yılında Pkk’lıların Antalya ili Serik ilçesine sızmasını engellemek için girdiği çatışmada omuriliğinden yaralanmış ve felç olmuştu. Sonraki dönemlerde 2004 yılında kendisine Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Devlet Övünç Madalyası verilmişti.
Akp dönemi Fethullah Gülen ve çetesi marifetiyle Pkk’lı Abdülkadir Aygan tanık gösterilerek kendisi de diğer Kahramanlarımız gibi sanık olarak gösterilmiş, Star, Taraf gazetesi Samanyolu Tv ve diğer Fethullahçı Medya tarafından türlü iftiralara uğramış, ailesine leke atılmaya çalışılmış ve bunlara dayanamayarak 19 Ocak 2009 tarihinde beylik silahı ile evinde intihar etmişti.
İntihar etmeden konuştukları ise şimdilerde herkesin unuttuğu gerçeklerdir.

Bakın ne demiş kendisi;

“O hale geldi ki, teröristler bizden kıymetli oldu.
Teröristlerin açıklamaları doğruymuş gibi sayfa sayfa yazıyorlar.
Bunlar çok ağrıma gidiyor.
Bizler boş yere mi şehit olduk, gazi olduk anlamıyorum.
Sanki görev yaptığımız için suçlu hale geldik.”

Atatürk’e küfreden ve Engin Ardıç ise kendisi hakkında “MERMİYE KAFA ATTI” demişti.

Bunları Unutma Türkiye…

 xx
Rahmetli intihar etmeden yarım saat önce yanımda olan gazı arkadaşlarını aradı. Konuşmaya hala vakıf değilim. Bir anda fırlayıp Güvercinlik’te bulunan askeri Lojmanlara gittik. Ama ne çare? Çok geçti.
Allah rahmet eylesin.

Alptekin Aydoğan

YeniÇağ gazetesinde o dönemde çıkar haber şöyleydi:

KOCATEPE BİLDİRİSİ

Emekli Albay Abdülkerim Kırca’nın cenaze töreninde duygulu anlar yaşandı. Eşi Meriç ve kızları Ayça ile Gökçe, son yolculuğuna çıkan Kırca’yı asker selamıyla uğurladı.

İftiralara dayanamayınca..
Emeklİ Albay Abdülkerim Kırca’yı intihara götüren sürece askerin tepkisi sert oldu. PKK’nın ölüm listesinde yer aldığı için askeri lojmanda yaşayan Kırca, hakkında çıkan haberleri okuduktan sonra abdest alıp odasına çekilmiş ve tabancasını şakağına dayayıp intihar etmişti.TSK 5 gün önce uyarmıştı
Terörİstlerle çatışırken aldığı kurşun yarası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Kırca’nın hazin sonu, daha geçen hafta “Masuniyet ilkesi çiğneniyor” diyerek uyaran Genelkurmay’ı bu kez üslubu daha sert bir bildiriye zorladı. İşte o bildiriden satırbaşları:

“Yargısız infaz yapılıyor”
Sorumlu ve duyarlı olması gereken kesimlerin özen ve hassasiyet göstermesi gerekirken, kişi ve kuruluşlar adeta yargısız infaz edilerek suçlu ilan ediliyor. Bu, temel insan haklarına aykırıdır. Hiçbir hukuki ve ahlaki kuralla da bağdaşmıyor. Artık, söylem yerine gerekli tedbirleri alma zamanıdır.

Tuncer Kılınç alkışlandı
* Milli Güvenlik Kurulu (MGK) eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç da Abdülkerim Kırca’nın cenazesine katılanlar arasındaydı. Kılınç, Kırca’nın ailesine baş sağlığı dilerken cenazeye katılanlar tarafından alkışlandı.

* Ümraniye Davası kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Kılınç, Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ ve kuvvet komutanlarıyla tokalaşmadan önce selam verdi. Komutanlar Kılınç’ın selamını aynı şekilde aldı.

NOTLAR
* Kocatepe Camii’ndeki törene çok sayıda asker katıldı.

* Genelkurmay ve Kuvvet Komutanlıkları, çelenk yolladı.

* Hükümeti  İçişleri Bakanı Beşir Atalay temsil etti.

* Kırca’nın “Devlet Üstün Hizmet Madalyası” da törene getirildi.

* Aile, “Tek   tesellimiz,   silah arkadaşlarının duruşu” dedi.

* Top arabası ile taşınan naaş, Karşıyaka’ya defnedildi.Gaziler de törendeydi
Albay Kırca’nın cenazesine gaziler de katıldı. Gaziler Derneği Başkanı Kiraz, “O bir Deniz Feneri mensubu değil, gerçek vatanseverdi” dedi.

SERT BİR AÇIKLAMA YAPIP, TAM KADRO CENAZE TÖRENİNE KATILDILAR

Kabineden sadece Beşir Atalay vardı
PKK itirafçılarının iftiralarını gururuna yediremeyip canına kıyan Abdülkerim Kırca’nın cenazesine Ankara Garnizonu’nda görev yapan yüzlerce subay ve astsubay katıldı. Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları’nın da saf tuttuğu cenaze töreninde hükümet adına sadece İçişleri Bakanı Beşir Atalay vardı.

KOCATEPE UYARISI!
Hakkında çıkan haberlerin ardından intihar eden emekli Jandarma Albay Kırca, İlker Başbuğ ve Kuvvet Komutanları’nın katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı

Haber: Selda Öztürk KAY – Sümeyra YILMAZ
Antalya’da teröristlerle çatışmada aldığı kurşun yarası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve  yandaş medyanın PKK itirafçılarını kaynak göstererek yaptığı haberlerin ardından intihar eden Emekli Jandarma Kıdemli Albay Abdülkerim Kırca, dün Ankara’da toprağa verildi. Kırca için Kocatepe Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Kılınç-Başbuğ sohbeti

Törene Kırca’nın eşi Meriç Kırca, kızları Ayça ve Gökçe Kırca ve yakınları ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Aslan Güner, MGK eski Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç, çok sayıda emekli komutan ile çok sayıda subay ve astsubay katıldı. Tekerlekli sandalye kullanan bir grup gazi de ellerinde Türk bayrakları ile cenaze törenine geldi. Emekli Orgeneral Kılınç, Orgeneral Başbuğ ve kuvvet komutanları ile sohbet etti.

Basına tepki

Kırca için Kocatepe Camisi’ndeki öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Kırca’nın eşi Meriç Kırca’nın, cenaze namazına geçerken, “Vatan için mücadele eden kahraman gitti” dediği duyuldu.
Cenaze namazının ardından Kırca’nın Türk bayrağına sarılı tabutu, merasim mangasınca omuzlarda taşınarak top arabasına konuldu. Uğurlama töreni için Kırca’nın yakınları ve komutanlar Kocatepe Camisi’nin önündeki yola geçti. Bazı yakınları da basın mensuplarına çıkan haberlerle ilgili tepki gösterdi.

Asker selamıyla uğurlandı

Kırca’nın cenazesi askerlerin omuzunda taşınırken eşi ve kızları asker selamı verdi. Kırca’nın iki kızı, cenaze töreni boyunca ellerinde babalarının fotoğrafını taşıdı. Törene katılan gaziler de uğurlama için yola inerken Kırca’nın ailesi ve yakınları ile askerler tarafından alkışlandı. Kırca’nın cenazesi bir süre de top arabasında taşındıktan sonra Karşıyaka Mezarlığı’na nakledilerek toprağa verildi.

Çapulcular utansın
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve komutanlar Kırca’nın ailesine baş sağlığı diledi. Kırca’nın eşi Meriç Kırca ise “Onursuz üç beş çapulcu utansın. Çok kahramanlar vardı, teki de oydu, onuruyla gitti benim kocam” dedi.

Başbuğ Paşam! iftiracıları yargılayın
Tören sırasında Kırca’nın kardeşi  “Bunları yazın, bu kahramanları bu hale kim getirmiş, bunları da çekin. İyi ki varsınız Başbuğ Paşam. Sayın Bakan iftiracıları yargılayın, itirafçı değil, iftiracı onlar” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Bir başka yakını da “Binlerce Kırca daha var. Vatanseverleri öldüre öldüre bitiremezsiniz. Bir tane gider bin tane gelir” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Artık tedbir alma zamanı
Genelkurmay Başkanlığı, cenaze töreni öncesinde Kırca’nın intiharı konusunda sert açıklama yaptı. TSK’nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda şöyle denildi: “Son zamanlarda, bazı basın ve yayın organlarında, sözde bir itirafçının ifadelerine dayanarak, 10 Nisan 1998’de Serik/Antalya’da teröristlerle girdiği çatışmada bakıma muhtaç Malul Gazi olan, Emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca ile ilgili olarak suçlayıcı haberlere yer verilmiştir. Dün Emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca’nın evinde intihar ederek vefat ettiği öğrenilmiştir. 16 Ocak 2009 tarihli Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda belirtildiği üzere, yargılama sürecinde sorumlu ve duyarlı olması gereken kesimlerin özen ve hassasiyeti göstermesi gerekirken, kişi ve kuruluşların adeta yargısız infaz edilerek suçlu ilan edilmesi, temel insan haklarına aykırı olduğu gibi hiçbir hukuki ve ahlaki kuralla da bağdaşmamaktadır. Artık, yetkili ve sorumlu makamlar ile sağduyulu medyanın üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek üzere söylem yerine gerekli tedbirleri alma zamanıdır.”

Bu sorumsuzluk yeni Kırcalar bulunmasını zorlaştıracaktır
Cenaze töreni sırasında yazılı bir açıklama dağıtan Kırca ailesi yaşananlara böyle isyan etti:
Bu sorumsuzluk, vatansever duygularla çalışan insanların gelecekte bulunmasını zorlaştırabilir

PKK itirafçılarının beyanlarını manşetlerine taşıyarak Kırca’yı intihara götüren yandaş medyaya törende öfke yağdı. Töreni izlemek için Kocatepe’ye gelen malum medyanın muhabirlerine tepki gösteren vatandaşlar “Kına yakın şimdi, kahramanlar öldüğünde görmezsiniz. Vatan elden gitmiş bunları kim yazacak? PKK’yı da bu kadar yazsanız ya? Hainler çekiyor şimdi yarın başka manşetlerle çıkacaklar. Vatanseverleri öldüre öldüre bitiremezsiniz. Bir tane ölür bin tane gelir. Bin tane Kırca var” diye haykırdı.

Kolay yetişmiyor

Töreninde Kırca ailesi adına yazılı bir açıklama dağıtıldı. Açıklamada, şöyle denildi: “Bazı şer odaklarının yaygınlaştırdığı olumsuz havanın, milletine sadakatle ve cansiperane hizmet etmiş insanları hayatından vazgeçer hale getirdiğinin canlı bir örneği ile karşı karşıyayız” denildi.

Derinden sarstı
“Bu sorumsuzluk Kırca ailesini olduğu gibi necip milletimizi de derinden sarsmaktadır” ifadesine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Tek tesellimiz kahraman silah arkadaşlarının ayakta dimdik bir duruşla sergiledikleri birlik, beraberlik havasıdır. Yarınlardan eğer ümitliysek siz değerli komutanlarımızın bu vakur duruşu sayesindedir. Bu sorumsuzluk, vatansever duygularla çalışan, fedakar, feragat sahibi insanların gelecekte bulunmasını zorlaştırabilir. Unutulmamalıdır ki Kerim Kırca’lar kolay yetişmiyor. Türk milletinin başı sağolsun. ”

KILINÇ’a alkışlı karşılama
Ümraniye operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve serbest bırakılan eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç da törene katılarak Kırca’nın ailesine taziyede bulundu. Tören alanına girişinde, Başbuğ ve kuvvet komutanlarına tokalaşmadan önce selam veren Kılınç’a, komutanlardan aynı şekilde selama karşılık verdi. Cenazeye katılanların Kılınç’ı alkışladığı gözlendi.

Merhum Kırca’ya 12 Aralık 2004 tarihinde 10. Cumhurbaşkanı Sezer tarafından Devlet Övünç Madalyası verilmişti.

Kırca yargısız infaza uğradı
Ankara Güvercinlik Jandarma Lojmanları’ndaki evinde ölü bulunan Kırca’nın, ismi son dönemlerde PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan tarafından gündeme getirilmişti. Gazetelere açıklamalarda bulanan Aygan, bir çok faili meçhul olarak bilinen Kırca tarafından işlendiğini öne sürmüştü. Kırca önceki gün yine bir gazete tarafından haber konusu yapılmıştı. Gazete “Madalyanın arkasındaki korkunç sır” başlıklı haberinde Aygan’ın şu yeni iddialarına yer vermişti: Kırca’nın 3 kişiyi infaz ettiğini gözlerimle gördüm. Kırca’yı tekermekli sandalyeye mahkum eden kurşunu da yasak aşk yaşadığı ve astlarına kötü örnek olduğu için JİTEM’ciler sıktı.

Gaziler yalnız bırakmadı
Bazıları tekerlekli sandalyeli onlarca gazi de törene katıldı. Gaziler, “İyi ki varsınız Başbuğ paşam”, “Onlar itirafçı değil iftiracı”  “Kahramanları öldürerek bitiremezsiniz” diye sloganlar attılar. Başbuğ cenazeden ayrılırken gazilerin yanına geldi ve hepsiyle
ilgilendi.

İftira ve yalanın kurbanı
Gaziler Derneği Genel Başkanı Ali Kiraz, Gaziler Derneği Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Şeref Madalyası sahibi de olan albay Abdülkerim Kırca’nın intiharına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Abdülkerim Kırca’nın evinden getirdiği tekerlekli sandalyesini de basın mensuplarına gösteren Kiraz, “Kırca’nın iftira kurbanı olduğunu, kendisine yapılanları onuruna yediremediğini” ifade etti. Kiraz, şöyle konuştu: “Kırca’nın intihar sebebi iftira odaklı, yandaş medyanın asılsız, acımasız yalanlarıdır… Avrupa’dan terörist Abdulkadir Aygan ve Kanada’dan meczup Tuncay Güney’in yönlendirmesine itibar edenlerle bir arada yaşamak istememe arzusudur. Kırca bir darbeci, bir çete, mafya, Deniz Feneri mensubu değildir. O gerçek bir vatansever, gerçek bir kahraman, vatanı için bedel ödemiş gerçek gazidir. PKK’nın Akdeniz’de Toroslara, özellikle Antalya bölgesine yerleşmesinin önlenmesinde ve bölgeden çıkarılması faaliyetleri sırasındaki silahlı çatışmada felç olmuştur. 1984 yılında Ankara Esenboğa havalimanında ASALA mensubu teröristlerin elinden kurtulan masum vatandaşlarımız bugün hala yaşıyorsa hayatlarını Kırca’ya borçludur.”

Önce abdest aldı, sonra…
Hakkında çıkan haberler sonucu intihar eden Kırca’nın son anlarını nasıl geçirdiği ortaya çıktı. Gazetede aleyhinde yazılan iddiaları okuduktan sonra ailesiyle kahvaltısını yapan Kırca, odasına giderek beylik tabancasını şakağına dayayarak intihar etti. Askerhaber.com’da yayınlanan basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi: “Kendisi ile ilgili haberleri okuduktan sonra saat 10.30 sıralarında ailesiyle kahvaltı yapdıktan sonra abdestini alıp odasına çekildi ve intihar etti. Zati tabanca ile şakağına dayayarak bir el ateş etti. Atış bitişik atıştır. Ölüm öncesi bir mektup veya not bırakmadı.”

Notlar…  Notlar…  Notlar…
* Ailesi Kırca’ya eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından verilen “Devlet Üstün Hizmet Madalyası”nı da cenazeye getirdi.
* Camide Genelkurmay Başkanlığı’nın ve kuvvet komutanlıklarının çelenkleri yer aldı. Bunun yanı sıra Kırca’nın görev yaptığı Batman’dan da bir çelenk vardı. Batman Jandarma Bölge Komutanlığı’nın da camiye bir çelenk gönderdiği görüldü.
* Namazın ardından cenazenin askeri top arabasına konulduğu sırada vatandaşlar “O bizim şehidimiz, gurur duyuyoruz” diye slogan attı.
* 1998 yılında Jandarma Genel Komutanlığı yapmış emekli Orgeneral Fikret Özden Boztepe de cenazeye katıldı.

Kaynak Yeniçağ: KOCATEPE BİLDİRİSİ

Kaynak Sayfa: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kocatepe-bildirisi-12658h.htm