“İtiraf ediyorum Yıldız Tilbe’nin 96 yılında başını ben yaktım.”

İtiraf ediyorum Yıldız Tilbe’nin 96 yılında başını ben yaktım..

Yıldız Tilbe ve Sezen Aksu’nun 25 yıl sonra barıştığı haberlerini okuyunca Yıldız Tilbe’nin uyuşturucudan yakalandığı operasyon aklıma geldi.
Tilbe’ye yönelik baskının yapılmasından önce bazı uyuşturucu kullanıcıları ve satıcıları bir evde yakalanmıştı. Zanlıların ifadeleri sonucunda Yıldız Tilbe’nin de yaklaşık 25 gr esrar maddesi aldığı tespit edilmişti.
Bunun üzerine Başkımiser Gökhan Özsavaş’ın talimatı üzerine Tilbe’nin evinde arama yapmak için şubeden ayrılan ekipleri Hürriyet’e ait kendi aracımla takip ettim.
Ekipler Tilbe’nin evine vardıklarında ben de fotoğraf makinamla birlikte eve girerek herhangi suç veya suç unsuru çıkana kadar fotoğraf çekmeme kaydıyla bekledikten sonra bir koltuğa oturdum.
Ve ekiplerin tutacağı arama zaptının yazılmasını beklemeye başladım.
Tam bu sırada içtiğim sigaranın külünü kül tablasını silkmek istediğimde açılır kapanır kapağı olan kül tablasının içinde yarısından azı için İçilmiş zıvanalı kalın bir çift kağıt tabir edilen esrarlı sigara duruyordu.
Tam evde bir şey bulunamadı şeklinde tutanak tutulurken Ahmet komisere maddeyi gösterdim bunun üzerine tutanak yırtılarak yeni bir tutanak düzenlendi.
Tabi Yıldız Tilbe’nin gibi bir sanatçının evinde esrar bulunması nedeniyle Gökhan Özsavaş’ta hemen olay yerine geldi ve işte gazete küpürlerinden de gördüğünüz gibi Yıldız Tilbe’nin esrardan yakalanmasına neden oldum.
Gözaltında kaldığı süre boyunca Vatan caddesi’deki Narkotik Şube Müdürlüğü’nün koridorlarında beni gördüğünde birkaç kez küfür etse de sonra barıştık ve adliyeye sevki sırasında ekip otosunu bindirilmeden önce bana bir kırmızı karanfil vererek gülümsedi “affettim seni” diyerek adliyenin yolunu tuttu…

Burak Ersemiz