Erol Ağabeye ‘’Geçmiş olsun’’

Erol Ağabeye ‘’Geçmiş olsun’’
Hürriyet Gazetesi’nin unutulmaz simge isimlerinden Yazı İşleri Müdürü Erol Türegün, bir hafta önce safra kesesi rahatsızlığı nedeni ile hastaneye kaldırıldı. Yapılan tedavi sonucu, 03/10/2017 Cuma günü de taburcu edildi. Erol Ağabeyimizin rahatsızlandığı haberini alır almaz hastaneye koştuk. Daha önce kızı Filiz’e ziyaretimizi bildirmiştik. O beyefendi insanı yatağından kalkmış, karyolasının bir ucuna oturmuş, bizi beklerken bulduk.
Sevenleri ile bir arada olmanın mutluğu gözlerinden okunuyordu. Ziyaret ekibi, bir dönemin değerli büyüğü Oktay Ekşi, Yazı İşleri Müdürü Ertuğ Karakullukçu, Hürriyet Haber Ajansı Genel Müdürü Nejat Seçen ve Haber Merkezi editörü Cemil Özyıldırım’dan oluştu. İzmir Büro Şefi Ertuğrul Kale ise, son anda çıkan bir mazereti dolayısıyla, çok istediği halde bu ziyarete katılamamanın üzüntüsünü, telefonda paylaştı.
Erol ağabey, bu ziyareti bir dönemin ‘’Amiral Germisi’’ olan Hürriyet Gazetesi’nin bütün çalışanları için kabul ettiğini belirtirken, ’’Yıllar önce birbirimize duyduğumuz, sevgi ve vefa duygusunu bugünlere taşımanızdan son derece duygulandım’’ diyerek mutluluğunu paylaştı.
1937 Ankara doğumlu olan Erol Türegün, mesleğe Vatan Gazetesinde 1957 yılında başladı. Türegün, Hürriyet ailesine, doğum günü olan 2 Haziran 1971’de katıldı.
55 yıllık meslek hayatında kimseye darılmadı, kırılmadı, küsmedi. Meslekte ‘’Beyefendi’’ bir gazeteci olarak tanındı. Sanata açık bir insandı. Şairdi, şarkı sözleri de yazardı. 1964 yılında Yedi Tepe Yayınlarından ‘’Beş Akşam’’ adı ile bir şiir kitabı yayımlandı.
Hürriyet Yazı İşlerinde çalıştığı yıllarda, başını işinden kaldırmaz, haber ağırlığını o çeker, bu yüzden ‘’Rütbesiz Yazı işleri Müdürü’’ diye anılırdı.
Sakin, soğukkanlı, işini seven, polemiklerden uzak duran, meslek hayatında kendisine danışılan, titiz, mütevazi, ilginç bir kişilikti.
Gazetecilik mesleğini şöyle tarif ederdi: ‘’ Heyecan, bizim mesleğimizin olmazsa olmazıdır. Oksijenidir. İtme gücüdür. Zamanı yok eden tılsımlı bir duygudur’’.
Türkiye’da kabartma resmin öncülerinden rahmeti Türkel Türegün ile evliydi.
Bugün Figen, Filiz adlı iki kızı, Pınar, Helin, Mustafa adlı torunları ile birlikte yaşıyor.

Resimaltı: (Ön sıra soldan) Cemil Özyıldırım, Erol Türegün, Oktay Ekşi. (Arka sıra) Ertuğ Karakullukçu, Filiz Türegün, Nejat Seçen

Cemil Özyıldırım