TSYD Koşusunda zafer Yenersultan’ın oldu

Hilmi Türkay

Türkiye’nin en önemli basın kuruluşlarından biri olan Türkiye Spor Yazarları Derneği adına düzenlenen koşu (KV-8/S/DHÖW), 29 Ağustos Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleşti.

4 yaşlı Arap atlarının katıldığı yarış, sentetik pistte 2000 metre mesafede düzenlendi. Songül Tekinalp’in sahibi olduğu, Engin Alagöz tarafından yetiştirilen Yenersultan (Kaizbert – Sönmez Sultan / Odinhan) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde iç kulvardan sergilediği etkili ataklarla rakiplerini mağlup etmeyi başardı. Antrenörlüğünü Kadir Tekinalp’in üstlendiği al kısrak, katıldığı 22’nci koşuda 11’inci galibiyetini elde etti.

Günün 5. mücadelesi olarak saat 16.00’da yapılan koşuyu, Kuddusi (Kaizbert – Sönmez Esintisi / Birader) ikincilikle tamamlarken, Süpermen (Kaizbert – Yüküngel / Araslı) üçüncü, Bangırbangır (Kaizbert – Yamalı / Palaz) dördüncü, Çakmak (Yakupbey – Altın Özlem / Bilgin) da beşinci olarak pistten ayrıldı.

Kazanan kısrak için bitiriş derecesi 2.19.99 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 3,5 Boy – Baş – 4 Boy – 6 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibine vekaleten Mehmet Doğan’a ödülünü TSYD Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Türkay takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Yönetim Kurulu Üyemiz Selman Taşbek, Asli Üyelerimiz Esra Atman ve Kemal Arif Turan ile Kulübümüz Basın Şefi Timuçin Eriç de katıldı.

TSYD ödülünü Hilmi Türkay takdim etti

Hilmi Türkay – TSYD – Hipodrom – TJK