SPORTİF ANALİZ:“ SAKARYA, FATİH TERİM, MİLLİ TAKIM, SÜPER KUPA FİNALİ VE ABDULLAH AVCI.” Faik Kaptan’tan size

SPORTİF ANALİZ:
“ SAKARYA, FATİH TERİM, MİLLİ TAKIM, SÜPER KUPA FİNALİ VE ABDULLAH AVCI.”
Analiz kelimesiyle Sakarya Lisesi yıllarımda Kimya dersinde tanıştım. Bilimsel anlamının, bir birleşimin birleşenlerini ayırma işlemi, yani özetle çözümleme olduğunu öğrendim. Daha sonraları analizin çok çeşitli alanlarda kullanıldığını gördüm. Örneğin, veri analizi, teknik analiz, reel analiz, gerçek analiz, karakter analizi, iş analizi gibi. Ben de burada sportif analiz yapmak istiyorum.
Lafı fazla uzatmayalım. Serde Sakaryalılık var. Dün akşam oturduk heyecanla TFF 2. Lig Play Off finalinde Sakaryaspor-Fatih Karagümrük maçını seyrettim. Fatih Karagümrük Sakaryaspor’u 2-0 mağlup ederek adını Spor Toto 1. Lig’e yazdırdı. Hak ettiler, tebrik ederim.
Buradan seslenmek istiyorum; Sevgili Tatangalar maç başlar başlamaz yaktığınız o meşaleleri gördüğüm anda “Eyvah” dedim.
Bu meşaleler kimyasal bir dumandır. Bu dumanın içinde büyük bir ihtimalle belki de kanserojen madde bile vardır. Hadi yok diyelim insanın nefes almasını güçleştirir. Görüş mesafesini azaltır. Zaten koyu renk forma giymiş olan Sakaryalı futbolcular inanın uzun paslarda topa ezbere vurdular. Bunu yıllarca saha içinde foto muhabiri olarak görev yaptığım dönemlerden biliyorum. Ali Sami Yen’de ki bir maçta dumandan nefes almakta zorlandım. Bir dahaki sefere bu şöleni lütfen zaferle biten maçların sonunda yapalım…
İkinci neden ise genç ve mücadeleci bir takım olan Sakaryaspor’un karşısında Erkan Zengin, Barış Özbek, Mehmet Battal ve Turgut Doğan Şahin gibi büyük takımlarda top koşturmuş sahaya hakim futbolcular vardı. Boy ortalamaları çok yüksekti. Bizim Sakarya’da bir Erkan Zengin olsaydı, netice böyle olmazdı. Neyse seneye sağlık diyelim.
FATİH TERİM, MİLLİ TAKIM, SÜPER KUPA FİNALİ VE ABDULLAH AVCI…
Fatih Terim kupa gecesi 5 yıllık mukavele imzaladı. Bence bu mukaveleye bir şart daha konmalıydı. O da, öfke kontrolünü öğretebilecek bir psikologla yapılacak olan en az bir yıllık anlaşma. Bu hocanın seanslarına Fatih Terim’le birlikte Hasan Şaş, Ümit Davala ve kalırsa Belhanda’nın da belli periyotlarda katılımının sağlanması mecburiyeti. Benden söylemesi
Milli Takım seçildi. Tam 33 kişi çağırıldı. Şampiyon Galatasaray’dan sadece bu yıl takımında çok az yer bulabilmiş Emre Taşdemir çağırıldı. Türk futbolcuyla oynamayan takım bu sonuca katlanır. Ancak bunun yanı sıra Emre Belezoğlu’nu ne yapacaksın? Geleceğin takımında nerede duracak, sahada mı, yoksa kulübede mi? Beşiktaş’tan Oğuzhan Özyakup’ta aynı kapta. Milli Takım bizim takımımız, takımlarında bile zor forma bulan, çıktıkları sahalarda protesto edilen, antrenörlerin raporuna göre arkadaşlarına küfür eden sporcuların Milli Takım da işi yok. Sonuçta kalbimiz ve gönlümüz sizinle.
Abdullah Avcı’yı severdim. Ama son toplantıda yaptığı konuşmada söylediği o cümleden sonra soğudum. Ne söyledi:
“Kupayı alırsın saygı kaybedersin, kupayı almazsın saygı kazanırsın”
Hadi canım sende, senin ki kedinin erişemediği ete benzer…
Son sözüm Süper Kupa finali. Belirlenen kurala göre GS 2 kupayı da aldığı için Süper Kupa finalini lig 5. si Malatya ile oynayacakmış.
Yahu kardeşim Akhisar’ın suçu ne? Bir yıl boyunca Türkiye Kupasında mücadele etti. Bir sürü takımı eledi finale çıktı. Burada Galatasaray’a elendi. Galatasaray iki kupayı da aldıysa Süper Kupa finalini de yine Akhisar’la oynaması daha mantıklı değil mi? Akhisar şayet bu finali kaybederse o zaman 5. olan otomatikman UEFA kupasına gitmeli. Böyle olursa hak yerini bulur.
Sonuç; Analiz yapmaya başlarsan, biraz içten pazarlıklı olurmuşsun. Ancak ben, bekle göre inandığım için bu konuda az yanıldığım da bir gerçeğimdir. Saygılarımla…

Faik Kaptan