Bunu bir kadın yazdı. Futbola küfürü, kazanmak için her yol mübahtır ahlaksızlığını getirenler utanmalıdır

Futbol

BU YAZIYI VİLDAN AY İSİMLİ BİR HANIMEFENDİ YAZMIŞ…. FACEBOOK’TA PAYLAŞILMIŞ… İBRETİ ALEM İÇİN BÜTÜN FUTBOL SEVERLER OKUMALI… ALİ ŞEN VE BENZERLERİ GİBİ TAKIMLARI BİRBİRİNE DÜŞÜRMENİN TOHUMLARINI EKENLERİ UNUTMAMALI…

Bülent Denli

Yazı ise şöyle:

“Ben Beşiktaş’ta oturuyorum. Bugün Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi var. Birkaç saat önce akşam yemeği alışverişi için markete gittim. Hani şu, maç günleri taraftarın önünde toplamayı çok sevdiği Migros’a… Aynı anda içeri kalabalık bir taraftar grubu marş söyleyerek girdi. Melodisi oldukça akılda kalıcı bir marş. Sözleri de öyle…

“Ananı, bacını……..
A***, g*****ne…….”

30-40 kişi markette bağıra çağıra söylüyorlar.

“Fenerbahçe ananı, bacını……..
A***, g*****ne…….”

Önlerine geçtim. Ellerimi havaya kaldırıp “hey” diye bağırarak grubu susturdum.

“Bunu yapamazsınız!”

“Etrafınıza bakın. Kaç tane kadın görüyorsunuz? Kaç çocuk var burada? Kendinize ‘efendi’ mi diyorsunuz siz şimdi? Taciz, tecavüz haberleri çıktığında idam idam diye ortalığı inletenler de sizsiniz değil mi? Tribüne Özgecan pankartı asan da… Bağıra çağıra tecavüzden bahsediyorsunuz. Biri ana, bacı küfür edecek olsa kafa göz dalacak siz burada hepimize bunu dinletiyorsunuz.”

Biri “karışma lan, eğlencemizi bozma” dedi. Bir başkası “ya bırak” diye dalga geçti. Kendi aralarında gülenler de oldu, utananlar da. “Ya şarkı bu, gerçekten yapacak değiliz ya” dedi kendince iyi niyetli yaklaştığını sanan birisi. “Haklısın” dedim içimden, “kendi annene küfür edildiğinde sakin kalıyorsundur kesin, nasıl olsa gerçekten yapacak değil!”

Tüm bunlar olurken bana katılan sadece iki kadın oldu. Ve sadece bir (BİR) erkek “haklı olduğumu, hiç böyle düşünmediğini” söyledi.

Sonra güvenliğe döndüm. “Senin işini neden ben yapıyorum?” diye sordum. “Ne yapayım, onlara bulaşıp dayak yemek istemiyorum” dedi!

Futbol tecavüz kültürünün bir uzantısıdır. Bütün takımların tezahüratlarında tecavüz vardır. Eğitim yalan! Eğitilebilirlik yok!

Bunu okuyan taraftar (heteroseksüel) erkek ölümüne utan! Yerin dibine geç. Seni her yakaladığım yerde utandıracağım.

Hiçbir tarafgirlik bundan azade değil! Sol kültürde futbol, örgütlenme, kulüp kültürü vs vs. Hiçbiri azade değil! 30-40 kişi içinde tek bir (BİR!) kişi haklı olduğumu, bunu hiç düşünmediğini söyledi. Kalan marketin önünde devam etti.

“Fenerbahçe ananı, bacını……..
A***, g*****ne…….”

Tribüne Özgecan pankartı asmakla olmuyor bu iş “efendi”ler. Hepiniz bir düzeyde tecavüzcüsünüz. Kiminiz fantezilerinizde, kiminiz sokakta.

ps. Migros Türkiye maç günleri Beşiktaş Akaretler’deki marketinizin güvenliğine takviye gönderin. Sizin raflarınız arasında saldırgan bir grup gezerken, kadın kasiyerleriniz ya da müşterileriniz tacize uğrarken güvenlikleriniz sadece bakıyor. Gülümseyerek bakıyorlar.

ps 2. Kendi yazdığımı bir kere daha okudum ve bahsettiğim grubun bir avuç serseri, kendini bilmez olarak tahayyül edileceğini düşündüm. Ne iş yaptıklarını, isimlerini, yaşlarını bilmem. Ancak sizin bilmeniz gereken sıradan insanlar oldukları. Muhtemelen apartman komşumuz, ofis arkadaşımız, birimizin abisi, birimizin oğlu oldukları. Biz dediğimiz kim varsa onlar.

ps 3. Püriten ahlakçı biri değilim. Küfürü toptan reddetmem. (Küçük parmağı sehpaya vurunca ağız dolusu küfretmek nasıl da acıyı alır). Tepkim tecavüz dilinin konu futbol olunca meşrulaşmasına. Kendini iyi, modern, ahlaklı bilen hemen hemen her (heteroseksüel) erkeğin kriptoniti futbol!”

Futbol