Ahmet Nur Çebi: Her şey temlikli…

Ahmet Nur Çebi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün tüm gelir kalemlerinin temlikli olduğunu ve hareket edemediklerini ifade etti. Beşiktaş’ın gelir kalemi yaratamadığını ve tüm gelirlerinin temlikli olduğunu dile getiren Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı camiayı “bağış kampanyasına” davet etti.

Kampanya sloganı üzerinde de çalıştıklarını ifade eden Çebi, bir üyenin “Kartal Ol” slogan önerisini de “Kampanya için Kartal Ol önerisi geldi ama bu biraz Fener Ol’a benzedi ama yine de değerlendireceğiz” şeklinde değerlendirdi.

Beşiktaş’ın tüm forma gelirlerinin temlikli olduğunun altını çizen Çebi, “O dönemde de ağladım, zırladım, affedersiniz söylendim. 7 sene önce ‘Bu nasıl hesap?‘ dedik. Beterin beteri varmış. O günkü yönetim kurulunun bize bıraktığı 85 milyon dolar kredi 10 yıl vadeli, iki tane temlik var; kira gelirlerimiz ve yayın gelirlerimiz… Bugünü duymak ister misiniz; hadi paylaşalım, beraber acı çekelim. Her şey temlikli. Biletiniz, ön göğsünüz, arka sırtınız, bacağınız, tozluğunuz, doğmuş ve doğacak hepsi temlikli. Banka ‘bundan sonra herhangi gelir tedarik edersen, tamamını bana getirirsin’ diyor” dedi.

Kartal Yuvası mağazalarının felaketin içinde yüzdüğünü anlatan Çebi, “Hepsi temlikli, elektrik parasını ödemek için bile yok. Bu sözleşmeyi yapmasaydın. Önceden hiç olmazsa bazı yerlerimiz serbestti, çeviriyorduk. O kendi dönemine ait 300 milyon lirayı ödeyip gidebilmek adına buna imza attı. Parayı aldın gittin, oldu mu arkadaş, olmadı. Hiç hoş olmadı. Sonra ne olacak? Bu şartlarda burayı çeviriyoruz.” şeklinde konuştu.

Bağış kampanyası çağrısı

Çebi, kulübü zorluklardan çıkması için tek yolun bağış kampanyası olduğunu ve bunun için çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi.

Ahmet Nur Çebi, “Bu şartlardan çıkabileceğimiz tek yol bağış kampanyası, Beşiktaş’ı Beşiktaşlıdan başka hiçbir şey kurtaramaz. Zaten başkasına ihtiyacımız yok ki. Hazırlıklar bitmek üzere, en kısa sürede huzurlarınıza getireceğiz. Özellikle divan üyelerimizden destek bekliyoruz. Bir lira da bir, bin lira da bir.” değerlendirmesinde bulundu.

Sorunları beraber çözeceklerini kaydeden Çebi, “Artık biz beraberiz, bu sorunları beraber çözeceğiz. Bütçemize göre harcamalara geleceğiz. Parasal anlamda kıymetli topçulardan değil, yüreği olan, pırlanta gibi çocuklardan oluşturacağız. Birkaç sene içinde muhteşem bir Beşiktaş’ı beraber yapacağız.” diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Başkanımız, Fikret Orman’ın kendisine eleştirilerine sert bir şekilde cevap verdi.

AMATÖRLERE SEMPATİM VAR

“Amatörlere olan sempatimi kimseyle tartışmam. Gelir gider bütçelerini dengeleyecek bir şey oluşturmamız lazım. Altyapıdan oyuncularımız çıkıyor ama biz değerlendiremiyoruz. Her şey yapılmış gibi gözükse dahi güreşçilerimizin boks şubemizin nerelerde antrenman yaptığını gördükten sonra ben çok üzüldüm”

FUTBOLDA UMUTLAR ARTTI

“Futbolda takımımımızı bu süreç içerisinnde tartışacak bir konumda değiliz. Dünkü maç bizi üzmüş olabilir ama daha iyi oynayan ve birbirine kenetlenmiş bir takım görmekten dolayı mutluyuz, umudumuz arttı.”

YAŞLI HAKEM İSTEMİYORUZ

Biz kurullarla temas halindeyiz. Sürekli baskı yapıyoruz ancak bunun nasıl yapılacağıa da bırakın biz karar verelim. Artık eski ve yaşlı hakem istemiyoruz dedim. Gençlerle bu işi yapalım dedim, yapacaksa hatayı gençler yapsın geleceğimizi kurtaralım.

ŞEFFAF OLUN AÇIKLAYIN

VAR konusudur geliyor gidiyor. Şeffaf olun açıklayın. Şeffaf olmayan bir toplum mutlu olmaz. Yok diyorlar açıklanamaz.

KURAL HATASI YAPILDI

“Göztepe maçında olay belli, kural hatası yapıldı. IFAB’ın ne yazdığını bize açıklanmasını istiyoruz. Tahkim inşallah hakkımızı iade edecektir, etmezse de artık futbol kanunlar sadece Tahkim ile bitmiyor”

FİKRET ORMAN’A CEVAPLAR

İbra konumuz oldu ve sayın Orman 2-3 hafta evvel televizyona çıktı. Orada bazı konuşmalar yaptı. Ben kendisiyle iligli bildiğim bilmedİğim şeyleri konuşmak istemiyorum. Artık zaten araştırma da başladı. Dolayısıyla o konuya girmek istemiyorum. Şahsımla ilgili söyledikleriyle konuşacağım.

SENİNLE BENİM ARAMDA BUNLAR

Konu ibra ile başlıyor. Futbol AŞ’de ibra edilmedi ve kızgın olduğunu söyledi Fikret Orman. Ben o zaman da söyledim. Bu konu şahsileştirecek bir konu değil. Bu konu senle Beşiktaş arasındaki konu. Konu Beşiktaş ise benim için akan sular durur. Ben onun aklanması için bir fırsat olduğunu söylemişken o televizyona çıktı. Erzurumspor maçının arkasında hocayı kamuoyu önünde yöneticiler tartışmayacak. Yahu benim yönetimim nerede tartışmış? Ben zaten gereken hocaya desteği verdim 6-7 maç alarak. Hocaya karşı bizim tartışmamız yok. Şenol Hoca’nın şampiyonluğu kaçırdığımız sezon onlar tarafından küstürüldüğünü çok iyi biliyorum.

BEN BURAYA KELLEMİ KOYDUM

Futbol AŞ’ye girmemişim, göğsümü koyacakmışım. Yahu ben kellemi koymuşum bvaşka koyacak bir şeyim kalmamış. Ben zamanında Futbol AŞ’ye girmemişim. Yahu o kadar istekli arkadaşlarımız vardı ki ben ağabey olarak başımı eğdim, tamam dedim. Futbol AŞ’de görev yapacağına inandığım bir ekip kurdum oraya.

“BEN KOYDUĞUMU GERİ ALDIM”

“Ben, Futbol A.Ş.’den 2 milyon TL’yi almışım, çekmişim gitmişim. Yahu ben koyduğum paramı geri aldım, çalmadım ki. Ben 1 milyon doları locasıydı, bindiğim uçakların parasıydı onlara harcadım.”

“NE ŞAİBENİZ VAR?”

Neden burayı bize devretmeden gidiyorsunuz? Neyden kaçıyorsunuz, ne şaibeniz var!

“100 LİRA BİLE BIRAKMADINIZ!”

Sen benim 2 milyon dolar aldığımı söylüyorsun. Giderken hanginizin alacağı kalmış kulüpte elinizde duruyor bakın. Bu kulübün özel jetine bindiniz, çayını içtiniz. 100 lira bırakmış mısınız kulüpte? Artık işine bak. Çok üzgünüm, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum.

“BENİM YAPTIĞIM NEDEN KÖTÜ?”

Buraya ilk geldiğin gün Yıldırım Demirören’den hesap soracağını söylemiştin. Bu, geleneklere uygunsa benim yaptığım neden değil?

BANA BİRLİKTE KÜFÜR ETTİLER

Benim Ümraniye’de masamı topladığımı söyledi, yarama bastı. Benim gitmem için mobbing uygulandı. Yanındaki insanlarla birlikte futbolcuların olduğu ortamda bana küfür ettiler. Bana mobbing uygulandı orada. Ne yapacaktım oturmaya devam mı edecektim? Ben namuslu bir insanım.

“KANYON’DA TRANSFER YAPAN CAMBAZ”

Senin transfer cambazı dediğin komite başkanını sen kendin futbolda yönetici yapmamışsın. Kanyon’da oturup transfer yapan cambazın var ya, kayıtlarımız ortada.

ALİ KOÇ GÖNDERMESİ

Fikret Orman diyor ki; Ali Koç para vermiş, Ahmet Nur Çebi vermemiş. Sen, rakip kulüp başkanı Ali Koç ile beni niye karşılaştırıyorsun? Beni, Ali Koç ile mi ezmeye çalışıyorsun? Madem öyle Ali Koç senin zamanında da vardı. Sen neden vermedin parayı? Sen o kadar borç yapacaksın ama başkası gelip o ödeyecek. Yok ya, var mı öyle şey?

“BU NASIL HESAP DEDİM?”

Diyor ki; “İlk geldiğimizde biz de borç harç içindeydik Ahmet Nur Çebi.” “Ağabey” oldu sana “Ahmet Nur Çebi.” O dönemde de ben ağladım, zırladım, söylendim, bu nasıl hesap dedim.

PARA KONUSUNDAN TİKSİNİYORUM

“Güçlü olmak para mıdır? Ben, paradan konuşmaktan nefret ediyorum, tiksiniyorum. Fikret Orman ve yönetimi hakkında bildiğim çok şey var ama denetleme kurulu raporunu açıklayana kadar hiçbir şey söylemeyeceğim”

BAĞIŞ KAMPANYASI

“Şu anda Beşiktaş’ın tek bir çıkış yolu var; Bağış kampanyası! Herkesten destek bekliyoruz, 1 lira da değerli, 10 bin lira da değerli..

“Bu sorunları beraber çözeceğiz birkaç sene içinde muhteşem bir Beşiktaş yaratacağız”