Gerçek gazeteciler tek tek işten atılırken ses çıkarmayan, kendileri işten atılınca bağıran gazeteciler var! Orhan Can yazdı ünlü spor gazetecisi Fatih Türker noktayı koydu

Mücahit Okur - Fotoğraf: Metin Yener

Şu gazetecilere şaşırıyorum.
Kendileri kovulana kadar ses çıkarmadılar, sandılar ki onlara dokunulmayacak! Kendi kovulunca feryat fidan. Eski yazılarını paylaşma vs.
Ne diyordu o ilahiyatçı, “Beni götürmeye geldiklerinde sesini çıkaracak kimse kalmamıştı”.
Villada oturup işsizim mesajları atan yüzü kızarmayan utanmaz, sonradan görme görgüsüz gazeteciler.
Paralar tiko gelirken iyiydi.
Adam utanır “villamın merdivenlerini kütüphane yaptım, merdivenleri inerek ev içindeki kedileri besliyorum, sırada bahçedeki kedilerde” mesaji atmaya..
İşler iyiyken, güzel güzel maaş alırken, yetkili ve itiraz etme konumun varken, sesini çıkarma üç maymunun oyna, işten atılma sırası gelince bağır çağır..
Hadi len oradan.

NOT:
Fotoğrafta bu mesleğin çilesini çeken ve görev uğrana bank’ta uyuya kalan bir gazeteciyi görmektesiniz. Hepimizin arkadaşıdır o. Aslında bizler de böyleydik..
Orhan Can

Ben… Aşık olduğum işi yaparken kalemimi istediler… Satmadım…
Onlar olmayan kalemleri yerine şereflerini, haysiyetlerini satıp benim masama oturdular…
Ben… Yuvamı dağıtıp… Yaşadığım şehri terk edip… Aç kalmamak için sayfiye köylerin çay bahçelerinde çay-kahve satarken…
Onlar YAPAMADIKLARI işle sağda solda caka sattılar…
Şimdi işsiz kalmışlar…
Yetmez!..
Gebersinler!..
Gidip mezarlarına işemezsem… Onlar kadar şerefsiz olayım…
Fatih Türker

Altına imza atıyorum
Yaşar Gürsoy

O koltuklar kimseye kalmiyor kalmaz da ama arada su fark var insan olmak….zaten,kisilik , karakter ,insanlik yoksa gerizi zurnanin son deligi … ama herkes yaptigi nin karsiligini mutlak aliyor er ya da gec …. 25 yillik gazetecilik kariyerimde o kadar serefsiz insanla karsilastimki ama ne kazandilar :0 aradaki fark ben hep burdayim onlar in adi bile yok basta reha denen serefsiz…
Dündar Keşaplı

Muhabir, işsiz kalma korkusuyla susar. Yönetici ise mevkisini kaybetmekten korkarken aldığı yüksek maaşın sefasını sürer.
Hayat bu. İşçiysen; böyle gelmiş böyle geçer.
Özner Berber

DEMEK Kİ NEYMİŞ?
https://www.facebook.com/SadettinTeksoyy
Saddettin Teksoy

Süper
Mehmet Yavuz Canalp 

Neler gördük, neler yaşadık sevgili Orhan Can.. Zevki sefa içinde mesleğin tükenişini de umursamadan izlediler.. Korkarım, büyük bir heves ve heyecanla iletişim fakültelerine giren genç gazeteci adaylarının umut ve heyecanlarını da tükettiler..
Mustafa  Bağdiken

Kim onlar ? Merak ettim 🤩
Esra Tüzün

Bu villacı zırt pırt halk tv ye çıkıyor dimi. 17 yıl görünmez ol, işten atılınca muhalif pastasına dadan. Abi sayfana ayıp etmek istemem ama… Böyle gazetecilerin… Ne yandaş ne muhalif. Yaşasın objektif gazeteciler.
Turgut Erat

Hep öyle oldu be, az bile demişsin.
Barış Çimen

Orhan Can / Büyüksün babammm.
Mustafa Sağlamer

Olsun be Orhanım, adam gibi yaptık bu mesleği. Onuru yeter….
Şekip Hazar

Hep dik durduk kimsenin adamı olmadık.Haksızlığı yargıladık.
Bu duruşumuz nedeniyle atıldık .Ne mutlu sizler gibi onurlu meslektaşlarımız, dostlarımız var
Merih Bayraktar

Hep öyle olmadı mı. Hayatta göremeyecekleri paralara boğulup satın alındıktan sonra bir daha geriye dönüşü olmayan lüks bir hayat yaşamaya başladılar ve yalamaları da o denli büyük oldu. Tek bir şeyi unuttular kolay elde edilen her şeyin bir sonu vardır.
Cengiz Yılmaz

Orhan baba, kalemine sağlık.
Yalçın Çakır – Gümüş Rehber

Arkadaşları gönderilirken bir vedayı esirgeyip , plazanın loş köşelerinde saklananlar , sira kendilerine geldiginde UGURLANMAYI beklemesinler 
Aydın Baylan

Ah Orhan ahh…Ben ne kadar zamandır susuyorum…Kendimi tutuyorum….Yandaşlara fırsat vermeyeyim diyorum ama…
Müşerref Seckin

Küçükken hep gazeteci olmak istedim ta ki 17 yıl öncesine kadar. Ne çok kalem satan gördüm, ne çok ölü taklidi yapana şahit oldum. Yaşım nispeten küçük olabilir ama herkesin Memo’suydum… Hala görüyorum. Yazık bu güzelim mesleğe. Ne çok hain var. Yazık…!
Mehmet Yanardağ 

Susma sustukça sıra sana gelecek, adalet herkese lazım olacak vs vs diye çok bağırdık.. İplemediler. Dahası içlerinde; rezil rüsva olanlar, TT olup topa tutulanlar, içeri atılanlar, feci küçük düşürülenler, acayip maskesi düşürülenler var ve onlar hiç utanma, sıkılma kendini bir irdeleme gereği duymadılar 😁 Hal buyken; sadece ve sadece konuldukları için, nadim olmalarını beklemek komik olur. Yüz yokki onlarda. Onlar dedik şimdi ayrımsız bakalım, bütüne bakalım; pek büyük fark yok bütüne bakınca da istisnalar hariç çoğunluk kendi sapığını, kendi hırsızını kendi ahlaksızını kendi yerini korumak için bir çokkk haksızlığa göz yumdu ya da sustular.. 😪
Sonuç: gerçekleri bildiği halde mağdur ettikleri insanların ahı hep gölge olucak. Daha bugün bir örnek yazdım sayfamda ve örnekler o kadar çok ki… şaşırmıyor üzülmüyorum, herkes yaptıklarının vebalini bir biçimde çekecek. Anlasa da anlamasa da gerçek böyle.
Ayfer İklim Bayraktar