Değerli Hürriyet emekçileri, Emel ablamıza geçmiş olsun.. Cemil Özyıldırım yazdı

Eski Hürriyet çalışanı

DEĞERLİ HÜRRİYET EMEKÇİLERİ

Emel ablamıza geçmiş olsun..

Her insanın meslek hayatında ‘’Ağabey’’ diye saygı gösterdiği, ‘’Abla’’ diye sevip saydığı çalışma arkadaşları vardır. Özellikle Hürriyet Gazetesinin gazete olduğu Erol Simavi döneminde böyle saygı gösterdiğimiz ağabeylerimiz, sevip saydığımız ablalarımız hala hatırlardadır.
Emel Orcan ablamız da bunlardan biri idi. Kibarlığı, nezaketi, insan ilişkileri ile Emel ablamız, ayrı bir mekanda çalışan Hürriyet Muhasebe Müdürlüğünün bir çalışanı olmasına rağmen, her serviste tanınırdı. Emel ablamız geçirdiği bir kaza sonucu kalça kırığı teşhisi ile hastaneye kaldırıldı ve ameliyat oldu. Şimdi evinde istirahat eden Emel Orcan’a geçmiş olsun diyoruz.

Emel Orcan, Genel Müdür rahmetli Nezih Demirkent’in de vazgeçilmez bir çalışma arkadaşı idi. İstanbul doğumlu kibar beyler nasıl ‘’İstanbul Efendisi’’ diye nitelenirse, 20 Ekim 1936 İstanbul doğumlu olan Emel ablamızı da, tam bir ‘’İstanbul hanım efendisi’’olarak değerlendirmek gerekiyor.
1966 yılında Hürriyet Gazetesinin Muhasebe servisinde çalışmaya başlayan Emel Orcan, emekli olduktan sonra 1980 yılında Dünya Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Nezih Demirkent’in Hürriyet’ten ayrılarak Dünya Gazetesinin başına geçmesinden sonra, Dünya Gazetesinde önce Müessese Müdürü, daha sonra Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaptı .

2001 yılında Nezih Demirkent’in vefatından sonra, 2002 yılında Dünya Gazetesinden ayrıldı. Emel Orcan, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Sabahat Ablay ablamızın da can dostu idi. Ablay’ın cenaze törenine hasta olmasına rağmen katılmış, eski çalışma arkadaşlarını görme mutluluğu yaşamıştı.

NOT: Bu yazının bilgi ve resimleri için Barbaros Daruga’ya teşekkür ederim

Resimler: (Toplu resim Dünya Gazetesi çalışanları)
soldan: Nurettin Çilingiroğlu, Emel Orcan, Gündüz Etili, Semiha ve eşi Barbaros Daruga)

Cemil Özyıldırım

Eski Hürriyet çalışanı
Eski Hürriyet çalışanı