ANILAR KİTAPLARA YANSIYINCA GERÇEKLER ORTAYA ÇIKIYOR..

İzmir Alaçatı’ya yeni bir havalimanı yapılıyor. AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz hafta AK Parti İzmir milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında yeni yapılacak olan havalimanın isminin “Ekrem Pakdemirli Havalimanı” olacağını söyledi.
Pilot lisansı da olan Ekrem Pakdemirli dört dönem milletvekilliği yaptı. Bu süre içinde de Ulaştırma Bakanlığı, Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı.
Eğitimi ve kariyeri üst düzeyde olan Ekrem Pakdemirli’nin havacılığa da ilgisi çok ileriydi.
Bu haberleri okuyunca havalimanı muhabirliği yaptığım dönemlerde Ekrem Pakdemirli’nin pilot lisansı olduğunu ve fırsat buldukça da uçak kullandığını duyardım. Hatta bir keresinde ufak bir kazaya karıştığını duydum ancak doğru bilgiye ulaşamadığım için haberi yazamadım.
Son günlerde okuduğum Sivil Havacılık Eski Genel Müdürü Sayın Oktay Erdağı’nın “ Havada Ahkam” adlı kitabında Pakdemirli bir anda karşıma çıktı. Bakın orada Ekrem Pakdemirli’nin devletin uçağı ile yaptığı kaza ile ilgili olarak neler diyor:
“ Ekrem Pakdemirli DHMİ’nin kontrol uçağı ile memleketi ve seçim bölgesi olan Manisa’ya yaptığı bir uçuşta, uçağın kuyruğunu sürttüğü ve çok önemli hasara yol açtığı için DHMİ Yönetimine büyük sorun çıkardığını o sorunu yaşayanlar iyi bilir. Yine aynı şekilde Trabzon’dan Ankara’ya uçarken frekanstan çıktığı için Ankara kuleyle irtibatı kesilmiş. Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen kendisinden haber alınamadığından, tam arama kurtarma hizmetleri başlatılacakmış ki kuleyle yeniden temas kurulabilmiş. Pakdemirli görevli hava trafik kontrolünden sağlam bir fırça yedikten sonra kendisini tanıtarak, “ Ben bakanım” deyince artık o hava kontrolünün düştüğü durumu siz düşünün.”
Anılar kitaplara yansıyınca gerçekler ortaya çıkıyor. Ne diyelim yapılacak olan Alaçatı Havalimanı’na Ekrem Pakdemirli Havalimanı adı konulmasına da hayırlı olsun diyelim.

Faik Kaptan

 

Ekrem Pakdemirli