Schipol Havalimanı’ndan Amsterdam’a getirdiği müşteriden 485 euro isteyen Türk taksiciye 6 ay hapis

İstanbul’da halk düşmanı teröristlerin Atatürk Havalimanı saldırısında da taksiciler fahiş fiyatlar almışlardı, oysa Paris, Londra gibi şehirlerdeki saldırılarda “Gavur” taksiciler insanları BEDAVA taşımışlardı…!!!

Schipol Havalimanı’ndan Amsterdam’a getirdiği müşteriden 485 euro isteyen Türk taksiciye 6 ay hapis.

Yusuf Özkan

Half jaar cel voor taxiritje van 485 euro

donderdag 6 juli 2017, 14:12
De taxichauffeur die 485 euro vroeg voor een ritje van Schiphol naar het Hotel Paris op de Marnixstraat moet zes maanden de cel in. De rechter oordeelde dat hij zich schuldig had gemaakt aan vrijheidsberoving van vier Chinese zakenlieden.

Het was een vooropgezet plan. Emre T. (22) haalde zijn klanten op van Schiphol en vlak voor hij het vliegveld verliet, sprong er een man op de bijrijdersstoel.

Hoewel T. twee weken geleden in de rechtbank vertelde dat de meter liep en vlakbij het hotel 85 euro aangaf – nog steeds een belachelijk hoog bedrag – blijkt uit onderzoek achteraf dat er nooit administratie is bijgehouden van de gewraakte rit.

ZIE OOK: Chinezen oplichten: eis 9 maanden

De vier Chinezen vertelden stuk voor stuk dat Emre T. en de bijrijder 485 euro eiste. Dat ging met geschreeuw gepaard. Toen de chauffeur besloot door te rijden, voorbij het hotel, sloeg de paniek toe. Een Aziatische man sloeg met een lifehammer twee ruiten stuk. Een ander gooide twee 50 eurobiljetten naar de bijrijder. Dat was het signaal voor T. om zijn auto toch stil te zetten in een zijstraat van de Overtoom.

Getuigen zagen dat er koffers op straat werden gesmeten en dat de taxi heel snel wegreed. De rechters oordeelden al tijdens de zitting, dat ze dat vreemd vonden. Want als Emre recht op geld had, waarom stoof hij dan weg met zijn taxi?

Omdat het pas de eerste veroordeling van T. is kwam de rechtbank op een milde straf uit voor vrijheidsberoving. Naast de zes maanden cel, kreeg T ook drie maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. ,,Om te voorkomen dat hij nog een keer in dit gedrag vervalt”, vertelde de rechter. Als bijkomende straf werd zijn Mercedes Vito verbeurd verklaard.