Yediğini içtiğini paylaşan arkadaşlar bunu görür de utanır.. “Umut fakirin ekmeği, ye Memet ye”..

Yediğini içtiğini paylaşan arkadaşlar bunu görür de utanır..
Ve görgüsüzce yemek fotoları artık paylaşmaz..

“Umut fakirin ekmeği” demişler “Ye Memet ye”..!!

 

Gıda fiyatlarında zirveleri zorlayan Türkiye’de iftar sofraları arasında da uçurum var. Pazartesi günü başlayacak olan ramazan ayında 4 kişilik bir aile iftarını evde değil, dışarıda açmaya karar verdiğinde en az 52, en fazla 1200 lirayı gözden çıkaracak. Oteller ve restoranlar, açık büfe, fiks menü, indirim gibi seçeneklerle ramazan hazırlığını tamamladı. Esnaf lokantalarında 4 çeşit iftar yemeğinin kişi başı maliyeti 13 TL olarak hesaplanırken, otellerde ise bu rakam 60 TL’den başlayıp 285 TL’ye kadar çıkıyor.

İstanbul Boğazı manzaralı 5 yıldızlı Çırağan Sarayı’nda açık büfe iftarın maliyeti KDV dahil 200 TL olarak açıklandı. Çırağan’ın içinde bulunan Tuğra Restoran’da ise bu rakam 285 TL’ye çıkıyor. Servis bedeli ile birlikte Çırağan’da iftarın bedeli 300 TL’ye yükselirken, 4 kişilik bir ailenin akşam yemeği faturası 1200 TL’yi buluyor. Boğaz’ın ünlü mekanlarından Les Ottomans’ta ise fiyatlar 200-220 ve 240 TL olarak açıklandı. Bu fiyatlara KDV ve servis bedeli dahil değil.

İNDİRİMLİ İFTAR SEÇENEĞİ

Taksim’deki 5 yıldızlı Divan İstanbul’un içerisinde yer alan Divan Pub, ramazan ayı boyunca, açık büfede iftar seçeneği sunuyor. Ön rezervasyon yaptıranlara da özel indirim fırsatları sunulurken, kişi başı 168 TL olan iftar büfesi için, 5 gün ve öncesi rezervasyon yaptıranlara yüzde 50, 4 gün öncesi rezervasyonlar yüzde 40, 3 gün öncesinde rezervasyon yaptıranlara ise yüzde 30, indirim sağlanıyor.
Bu arada, Gaziantep mutfağı ile öne çıkan Kübban, 5 katta 850 kişi kapasite ile iftar seçeneği sunuyor. Ramazan ayı boyunca fiks menü uygulayan Kübban bu yıl, ikinci şubesini de İkitelli’de açtı. 170 kişi kapasiteli, 400 metrekare alanda açık mutfak, misafir salonu ve bahçe dışında farklı grupları ağırlayabilecek şekilde tasarlanmış özel salonlar da yer alıyor.

ARTIK GIDA KONUŞULSUN

Önümüzdeki hafta başlayacak olan ramazan dönemine fiyat indirimleri ile giren gıda sektörü, turizm ile ihracattan aldığı 1 milyar dolarlık yarayı, iç piyasa ile kapatmaya hazırlanıyor. “2016 sektörün itibar yılı” açıklamasını yapan Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemsi Kopuz, “Yeni hükümet gıda ürünleri ve özellikle et satışlarında yüzde 8 olan KDV oranını düşürmek için çalışmalara açık olduğunu söyledi. Türkiye’nin katma değerli ürün satışına ihtiyacı var. Bugüne kadar hep müteahhitlik sektörü konuşuldu. Artık biraz da gıda konuşulsun” dedi.

HALLERİ TEFECİLER BASTI

Ramazan öncesi sektördeki son durumu dün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısı ile değerlendiren Kopuz, geçen yıl seçimler nedeni ile yüzde 50’ye yakın daralma yaşayan kumanya pazarının bu yıl yeniden toparlanacağını kaydetti. Kumanya pazarındaki ticaret hacminin geçen yıl alışveriş çekleri ile birlikte geçen yıl 2 milyar TL’ye ulaştığını kaydeden Kopuz, bu yıl için 3 milyar TL’lik bir hacim öngördüklerini dile getirdi. Kopuz, gıda fiyatlarındaki artışların da çoğu zaman spekülatif açıklamalar ve piyasadaki tefeciler nedeni ile arttığını kaydetti. Aralarında zincirleşmiş markaların da yer aldığı pek çok kişi ve temsilcinin, hallerde dolaşarak peşin parayla ürünleri ucuz fiyata aldığını dile getiren Kopuz, “İkinci kalite ürünleri üzerlerine iki üç koyarak tüketicilere ürün satıyorlar” şeklinde konuştu.

Haber Kaynak: Sözcü Gazetesi