‘TURKEY’ DEĞİL, TÜRKIYE TÖRKİ ve/veya TÜRKMEN DEĞİL, Doğrudan TÜRK TÖRKİ devlet değil, Türk DEVLETİ

Rasim Aydın

‘TURKEY’ DEĞİL, TÜRKIYE
TÖRKİ ve/veya TÜRKMEN DEĞİL,
Doğrudan TÜRK
TÖRKİ devlet değil,
Türk DEVLETİ

TÜRKİYE HİNDİLERİN DEĞİL.TÜRKLERİN YURDUDUR.
BİZ DE HİNDİ DEĞİLİZ, TÜRKÜZ… KÜÇÜK ASYA OLARAK ADLANDIRILAN BU TOPRAKLARDA BİZİMLE YAŞAYAN HİNDİLER VARDIR. ANCAK ONLAR İNSAN SINIFINDA DEĞİL KANATLI SINIFINDADIR. TÜRKTEN GELEN 26 HALK OLARAK ORTAK ATAMIZ TÜRK ADI ALTINDA TOPLANDIK VE TÜRK ULUSU ADINI ALDIK. MUSTAFA KEMAL ÖNDERLİĞİNDE BİR OLDUK, BÜTÜN OLDUK, ZAFER KAZANDIK DEVLET OLDUK. BİZİ DAĞITACAĞIN SANANLAR İSE TARUMAR OLDU. ŞİMDİ BU BÜTÜNLÜK GÜCÜNÜ KULLAN VE SANA HİNDİ DİYENLERE DUR DE !!!

Biz Türklere sadece İngilizler ve Amerikalılar ‘Hindi’ diyor.
Bunu bizi aşağılamak için söylüyorlar.
Peki biz onları aşağılamak için bir sığır adı olan gerçek sıfatları ile ‘Angulus’ diye hitap ediyor muyuz ?
Hayır!!!
O halde kendimize gelelim.
Bize birilerinin aşağılamak için hindi demesine yani TURKEY demesine izin vermeyelim.

Türkiye’nin TURKEY diye bir adı yoktur.
Tüm sanal ağlar İngilizce dili ile kodlandığından bu ağları kuranlarda çalışan personel kodlama yaparken İngilizceyi baz aldığından bilerek veya bilmeyerek bizim adımızı ‘HİNDİ’ olarak kaydediyor.

Benim gibi bu durumdan rahatsız olan varsa bir toplumsal hareket başlatalım ve bize hakaret etmek ve aşağılamak için HİNDİ diyen iki ülkenin kayıtlarındaki bu hatayı düzeltmek için bazı girişimler yapalım.

Nasıl ki ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk İstanbul’a yurt dışından gönderilmiş ve Fransız Posta idaresi tarafından taşınan mektuplarda İstanbul yerine Konstantinopolis yazdığı için bunları geri çevirmişti.

Fransız posta idaresi ise batmamak için personel tutup sınırın öte yanında Bulgaristan posta trenini bekletip zarflar üzerindeki tüm hatalı yazımları kapatıp İstanbul diye düzeltmişti.

İşte şimdi atamız gibi bize de bir sorumluluk düşüyor.

İngilizce yazdığımız akademik metinler, iş mektupları ve raporlar dahil, hiçbir İngilizce metinde bundan böyle TURKEY ibaresi değil, gerçek adımız olan Türkiye yazalım.

Google ve Facebook gibi kurumlara; doğrudan çağrı yaparak, kodlamalarındaki TURKEY ibaresini yazarken, İngilizce alfabede ü olmadığı için bunun yerine u yazarak TURKIYE olarak kodlamalarını isteyelim.

Hatta bu işleri bu kurumlarda yürütenleri gerçek yurttaşlarımızla techiz ederek bir çalışma başlatalım.

Emin olun bu çabanın sonucunda bize hindi denmesini ve kayıtlarda sürekli hindi diye kodlanmayı belli bir zaman içinde engelleyebiliriz.

Ancak kendisine HİNDİ denmesinden hoşlananlar istedikleri gibi davranabilirler..

Rasim Aydın

Rasim Aydın