SOSYAL MEDYA SÖZLÜĞÜ TROL (*Alt türü: Aşağılık Trol)

Zafer Arapkirli

SOSYAL MEDYA SÖZLÜĞÜ
TROL (*Alt türü: Aşağılık Trol)

Açıktan, onuru ile, risk alarak, delikanlı gibi, ülkenin en güçlü kişisini bile eleştirme yürekliliğini gösteren naçiz insanlara, tespih böceği gibi bir çakıl taşının altına gizlenerek, takma isimle küfreden minik “şey”..

O kadar çoksunuz ki.

Twitter denen alemde, (genellikle de mukunduruk bir) takma isimle her gün haysiyetsizce sallıyorsunuz şerefli insanlara. Utanmadan.

Çık, adamsan kendi gerçek adınla et o küfrü. Var mısın?
Zavallı tek hücreli ezik şey, seni.

Kuduruyorsun değil mi, haysiyetli insanların seviyesine asla çıkamayacak olmaktan dolayı? Onların suratına gerçek kimliğinle bakamayacak, göz göze bile gelemeyecek olmaktan dolayı, değil mi?

Allah bilir, o insanlarla başka bir yerde, bire bir karşılaştığında, hayran hayran övgüler düzüyor ve ceketini ilikleyerek selfie çektirmek, hatta imza almak bile istiyorsundur. Kim bilir?

“Ailecek sizi hayranlıkla izliyoruz” bile diyorsundur belki. “Geçen gün bilmemne cafe’sinde gördüm. Yan masamda oturuyordu, yeminle.. “ diye başkalarına hava bile atıyorsundur.

Seni sümüklüböcek seni. Nemli havalarda, geceleri, balkonumdaki kirazın yapraklarına dadanan zararlının da sen olduğunu biliyorum. Seni yavşak seni..

Zafer Arapkirli