SOSYAL MEDYA HALLERİ – (mühim bir ikaz)

Sevgili Arkadaşlar, Takipçiler… Romalılar!..

İnsanların bilgisayarlarını ve dolayısıyla hesaplarını ele geçirme amaçlı hain ve menfur hacker saldırılarının yoğunlaştığı bir dönemden geçiyoruz. Dün de pek çok tanıdığım insanın ve benim sayfama “virüs içerikli dosya roketleri” düştü. (Bi nevi Kilis saldırıları)

Bu durumda, birlik ve beraberliğimize yönelik bu alçakça saldırıların önünde dik durmak ve 15 Temmuz ruhu içinde sosyal medya demokrasisine her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerektiği aşikardır.

Bu itibarla;

– Sıkça belirttiğim üzere, birbirimize bir dosya vb. yollarken önüne mutlaka kendinizi şüpheye meydan bırakmayacak şekilde tanıtacak ve bunu yollama amacınızı belirtir bir not ekleyin ki.. O nottan, “gerçek, tanıdık ve masum” bir kaynaktan geldiği anlaşılabilsin.

– Size gönderilen ne idüğü belirsiz şeylerin üzerine “hop” diye atlayıp hemen açmayın. Hem kendi bilgisayarınızı zehirlemiş hem de farkında olmadan hesaplarınızın ele geçirilmesine yol açmış ve o hesaplardan başkalarına istemdışı yollanacak virüslü içerikle, başkalarını virüslemiş olabileceksiniz.

– Ne olur, selamsız sabahsız gönderdiğiniz ve Gelen Kutusu’na “lap” diye düşen dosyaları filan açacağımı varsaymayın. Sonra da “Abi bi şey yollamıştım Gördün mü?..” diye sitem etmeyin.

Zafer Arapkirli

zafer