Sonunda Cennet Çamuru ile tanıştık.. Çamuru böyle güzelse kendi nasıldır.. Kilis işidir ve tarif şöyledir? Faik Kaptan herkese bir güzellik yaptı

SONUNDA CENNET ÇAMURU İLE TANIŞTIK !
KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN…

Öncelikle Kandiliniz Mübarek Olsun.
Bu çamur, başka bir çamur. Kilis yöresine ait nefis bir tatlı. Hikayesi şöyle:
“Yolculuğuna Atatürk Havalimanı’nda başlayan daha sonra sırasıyla Cakes&Bakes, Kantin, Seferi ve Tadında Anadolu olmak üzere Türkiye’nin diğer havalimanlarında İDO Terminallerinde ve dünyada da bir çok havalimanında yiyecek içecek hizmeti veren uluslararası bir markamız var. “BTA”
İşte bu BTA, bizlerin yani özellikle Atatürk Havalimanı’nda görev yapan gazetecilerin özel günlerini hiç unutmayan, o günlerde karınca kaderince aramızda olan bir kurum. Başlarında Sadettin Cesur adında genç bir yönetici var. Soyadı gibi gerçekten cesur. Kurulduğu günden bu yana devamlı aşama kaydeden ve şimdilerde de ülkemizin marka şirketleri arasına giren BTA’yı hedefe taşıyor.

Geçenlerde, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Sadettin Cesur arkadaşlarıyla birlikte yine bizimleydi. Sadettin Bey sohbet sırasında bir tavsiye üzerine gittiği Beylikdüzü’ndeki bir kebapçıda “Cennet Çamuru” adlı bir tatlı yediğini ve tadının damağından kaldığını söyledi. Bizlere de bu tatlıyla tanıştıracağı sözünü verdi.

Tabii bizlerde merak ettik. İşte Sadettin Cesur dün bir sürpriz yaptı Cennet Çamuru’nu bizim basın odamıza getirtti.
Bir güzel yedik.

Saadetin beyden öğrendiğimiz kadarıyla bu tatlıya cennet çamuru denmesinin sebebi, cennetin çamuru bu kadar güzelse kendisi kim bilir nasıl olur düşüncesinden kaynaklanmış.

izlere de tavsiyem adresini internette bulabilirseniz gidip yiyin. Ancak yapabilenler için bulduğum basit tarif aşağıdan alabilirsiniz. Tabi Kilisli ustalar ne der bilmem. Zira bu internet tarifi.
Afiyet olsun.”
İŞTE TARİF:
Teflon bir tepsiyi ateşe koyun, yağı eritin, kısık ateşte kadayıfları ilave edin. elinizle iyice ovalayın, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun.
Şekeri koyup beş dakika daha çevirin, küçük bir tepsiye kaşık kaşık koyup bastırın. Üzerine parça parça kaymak koyup, fıstık serpip ılık servis yapın. Bu tatlı özellikle saçta yapılır.”

Faik Kaptan