RAKI MI? Sebep? Hakan Denker yazısı..

RAKI MI? Sebep?

Az önce yer bildirdiğim yerde ne işimin olduğunu soran bi arkadaşımla şöyle mesajlaştık;

– Ne işin var Nevizade’de
+ Rakı içmeye geldim!
– Bu sefer hangi sebeple?
+ Önemli bahanelerim, gerekçelerim var…
– Neymiş o gerekçeler kardeşim?
+ Bak bi yerde görmüştüm, birisi rakı içmeye bahane ararken şöyle demiş; “dağlar denizlere paralel, yetmez mi bu bahane”
– Senin ki ne?
+ Bu ülkede rakı içenden çok içmeyen var. Rakı içmedikleri gibi kadınlarla sevişmeyip, çocuklara tecavüz edenler var. Damacana, cansız manken falan çeşitlendirerek tenasül hayatlarını renklendiriyorlar. Tüm bunların üzerine hırsızlık yapanlar var ve bu rakı içmeyenler, hırsızlık yapanı sorgulayınca “sana ne çalıyosa benim paramı çalıyo” diye yanıt veriyo. Yetmiyo, ilkokul mezunu kafayı sıyırmış bi adama önce biat edip, üç gün sonra lanetleyip terörist olduğunu itiraf edenler var. (dur dublemi yudumlayayım, parmaklarım kurudu)
– Yok yok anladım, devam etme…
+ Olmaz başladık bi kere. Suçsuz yere darbeci diye şerefli adamları hapise atanları, sonra darbeci ilan edenler var. Esad’a ESED dedi şimdi yine Esad oluyo! Kafam karışıyo. Ayık kafayla katlanamıyorum. Bi kaç duble içip neronlarımı sakinleştirince daha sarih bakabiliyorum memlekete.
– Neron diil o nöron.
+ Benimkiler neron. Roma’yı yakan adamın kromozomlarından miras bana beynimi yakıyolar.
– Hem memleketten sana ne?
+ İşte bütün mevzuda burada. “Ben yanmasam, sen yanmasan, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?” demişti Nazım. E sen sahiplenmezsen, ben sahiplenmezsem itlere kalıyo memleket.
– İçerek mi kurtaracaksın memleketi?
+ Hayır önce içerek katlanacağım. Tahammül sınırımı yukarı çekince daha sakin düşüneceğim. Düşününce pisliklere, haksızlıklara ve elden giden özgürlüklere daha aydınlık yoğunlaşacağım.
– Rakı içmeden olmuyo mu?
+ Olmuyo. Bu ülkeyi “iki ayyaş rakı masasında kurdu” E bu zihniyeti yalancı çıkarmayalım. İki ayyaşın kurduğu memleketi, bi kaç yüzbin ayyaş ta tekrar kurtarabilir belki!
– Olur mu öyle şey be, salak mısın sen?
+ Olur olur. Nasreddin hocayı hatırla… YA TUTARSA!

DENKER

(konjonktürel paylaşım. Eski bi yazım. Okuduysan koy götüne rahvan gitsin)

Hakan Denker