Olacak iş değil.. 1939 yılında açılan Karşıyaka Stadı’nı yeniden yapmak için 2017’de yıktılar. Ama öyle bıraktılar..106 yılı geride bırakan kulübün stadı yok şimdi

106 YILLIK KARŞIYAKA SPOR KULUBÜ’NÜN
BURUK DOĞUM GÜNÜ

Bugün Karşıyaka Spor Kulübünün 106’ıncı kuruluş yıldönümü. Uzun yıllar şimdiki adı Süper Lig olan 1. ligde oynayan Karşıyaka, şimdi 3.ligde düşmemeye oynuyor. 4 sene önce basketbolda rakiplerinin onda biri bütçe ile şampiyon olan takım, play off’a kalamıyor. İnşaatı 1937 yılında başlayan ve 1939’da biten Karşıyakamızın stadı 2014 yılında yenisi yapılacak vaadi ile yıkıldı. Karşıyaka’dan yüzde 80 oy alan CHP’li ilçe belediyesi ile CHP Büyükşehir Belediyesi stat inşaatını engelledi. Her yerde belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının direnişine aldırmadan yeşil alanlara SİT alanlarına kaçak inşaat yapan TOKİ ve Merkezi yönetim ise belediye engelliyor bahanesi ile stat inşaatını durdurdu. Bugün 3. ligde bile sahası olmayan tek spor kulübüyüz. Elbette kulüp yöneticilerinin sorumluluğu ve suçu var ama asıl suçlunun kim ya da kimler olduğu Mart sonunda yapılacak yerel seçimde belli olacak. Eğer Karşıyaka’da seçimi CHP ya da AKP dışında biri belediye başkanı seçilmezse, bu hale düşmemizin tek sorumlusu yine Karşıyakalılar olacak.

BORÇ BATAĞINDA YÜZSEK DE, BİZİM OYLARIMIZLA YEREL VE MERKEZİ YÖNETİME SEÇİLEN KARŞIYAKA DÜŞMANLARINA RAĞMEN İNADINA KAF SİN KAF ÇEKMEYE DEVAM EDECEĞİZ.

KÜÇÜK BİR NOT: Yeni stadın inşaatı başlamadan Karşıyaka taraftarı stadın adını Zübeyde Hanım Stadı olarak kararlaştırdı. Her yerde Atatürk Statlarını yıkıp Arena adı altında statlar yapan Ankara, (ki dönemin başbakanı İzmir’den milletvekili seçilen Binali Yıldırım) elbette bizim stadı yapmamak için bahane arayacaktı. Ama Dersimli genel başkanlarını Karşıyaka’dan milletvekili yapan CHP’li belediyelere ne battı çok merak ediyorum.
AŞAĞIDAKİ PAYLAŞIM İÇİN KARŞIYAKA SPOR TARİHİ MÜZESİ KURUCUSU DR. BÜLENT ZEREN’E TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM.

Meriç Köyatası

 

Tarihten Bir Yaprak:
KSK STADI 79 YIL ÖNCE BUGÜN AÇILMIŞTI…
1937 yılında temeli atılan stat 31 Ekim 1939’da açılmıştı.
2014 yılında yenisi yapılmak üzere tüm anılarıyla birlikte yıkılarak yerle bir edilmiş, 2017’de sözde bir temel atma töreni yapılmıştı.
Şimdi bilinmez bir hayalin peşinde koşuyoruz.
Ne acıdır ki 3. ligdeki kulüpler arasında bile stadı olmayan tek kulübüz.
106 yılı geride bırakmış bu şanlı kulüp bunu hiç hak etmiyor.

Dr. Bülent Zeren