O ADAM ! Cihan Taşcı, Orhan Can’ı böyle anlattı..

O ADAM !
Futbolda bazı şeyleri maç oynandıktan sonra tartışmak,yorumlamak çok basittir. Oynanmış bir maçın üzerine saatlerce konuşabilirsiniz. Al geri,tekrar oynat,bir daha şuradan göster vs. Çünkü malzeme var önünde, elinde mikrofon da var,ekrana da çıkmışsın ooo ne güzel bir dünya konuş babam konuş….
Asıl önemli olan oynanmış olanın üzerine değil oynanmamış bir maçın kritiğini yaparken doğruları görebilmektir spor yazarlığı. O adam diyor ki, ”Futbol akıl ve ayağın birleşmesidir sahada”.
Bende diyorum ki O ADAM ! Futbol maçlarını yorumlarken, yazılarına felsefe,psikoloji,edebiyat,mizah,tarih, aşk, sevgi, şiir katarak, betimleme yaparak yorumlayan, bir anda maç yazısından farklı yerlere daldığımız, kendi kendimize gülümsediğimiz, bilmediğimiz olayları yazılarına katarak, bilgi edinmemizi sağlayan, hayalleri geniş, hedefleri büyük olanları daha maçlar oynanmadan ”Benden söylemesi, bu futbolla bizi ham ederler” diyerek rüya aleminde olanları uyandıran,”ÇARŞI”nın bir trübün grubu olmadığını, Sosyal alanda da giriştikleri mücadelenin ne kadar anlamlı olduğunu benim gibi bilmeyenlere betimleme yaparak anlatan, tuttuğu takımın attığı golden sonra sevinçten havaya zıplayıp halının üzerine GÜM diye düşerek ses çıkaran O ADAM !
Yazılarında kavgadan, sataşmadan uzak değişik tarzda hiç kimsede olmayan bir yazı karakterine sahip O ADAM !
Futbolun Serpil Hamdi Tüzün’ü Fatih Terim’ini gururla anlatan SEN SİYAH BEYAZ ADAM!
Bu ülkenini tüm çocuklarının şövalye ruhlu olduğunu gören, teknik taktiğin yanlış olduğunu önceden gören Spor camiasının EN KALBİ MUHABBETLİ O ADAMI Orhan Can !
Ah Bu Gençler adlı yazısını okurken duygulanmamak eldemi,insanın içinin ürpermemesi mümkün mü? http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/…/Ah_Bu_Gencler.html
Teşekkürler En kalbi Muhabbetli Güzel İnsan !

Cihan Taşçı