“Donanmamızın Balyoz Kumpası mağduru Emekli Amiral Turgay Erdağ, 2007 yılında yazdığım ‘Ne olacak bu memleketin hali?’ kitabımı değerlendirdi”

Donanmamızın güzide subaylarından, Balyoz Kumpası mağduru Emekli Amiral Turgay Erdağ, 2007 yılında yazdığım “Ne olacak bu memleketin hali?” kitabımı değerlendirmiş. Beni onore eden paylaşımı için Sayın Erdağ’a teşekkür ederim.

Meriç Köyatası

BİR KİTAP : Ne Olacak Bu Memleketin Hali?
YAZARI : Meriç Köyatası
YAYINEVİ : Truva

Sayın Meriç Köyatası 2007 yılında yazmış bu kitabı ve aynı yıl içinde birçok baskı yapmış.

Kitap, Osmanlı’nın çöküşünün ekonomik öyküsü ile başlıyor. Osmanlı döneminin ekonomik ve siyasal politikaları ile 2000’li yıllarda ülkemizde uygulanan politikaları karşılaştırıyor yazar ve insan bu kadar fazla benzerlik olmasına şaşırıyor.

Sonrasında cari açık kavramının ne olduğunu, kazanmadan tüketmenin nelere yol açacağını, sıcak paranın ne demek olduğunu, ekonominin sürekli olarak büyümesine karşın halkın neden bu büyümeden pay alamadığını, bu büyümenin kimlere yaradığını anlatıyor.

Demokrasi, kentleşme, Atatürk, Avrupa Birliği, ABD, irtica ve bölücülük, çağdaşlaşma üzerine çok etkili değerlendirmeler var kitapta.

Sayın Meriç Köyatası’ndan (bağışlayacağına güvenerek) bu kadar güzel ve yararlı kitabın 2007 sonrası gelişmeleri de içerecek yeni baskısını talep ediyorum.

Bulabilirseniz eğer -internette bazı kitap sitelerinde var görünüyor- sizlere de okumanızı tavsiye ederim.

Balyoz Kumpası mağduru Emekli Amiral Turgay Erdağ