Mustafa Koç’u unutma Türkiye.. Meriç Köyatası yazmıştı

Meriç Köyatası, duruşuyla her zaman Türkiye’ye örnek olan Mustafa Koç’un erken ölümü üzerine Koç ailesini böyle yazmıştı…

MEKANIN CENNET, IŞIĞIN DAİM OLSUN MUSTAFA KOÇ…

Ben Koç ailesinde, ilk önce rahmetli Vehbi Koç’u tanımıştım. O zamanlar Hürriyet Gazetesi’nin ekonomi servisinin müdürü idim.

Aramızda çok büyük yaş farkı olmasına rağmen Vehbi beyle yakın arkadaş olmuştuk. Ayda bir kere Vehbi beyin Yeniköy veya Sarıyer’deki yazlık evinde buluşur, Türkiye ve dünya ekonomisi ile Türkiye’nin sosyal sorunları üzerine sohbet ederdik. Koç ailesini o zaman yakından tanıma fırsatım oldu.

Atatürk ilkelerine bağlı, ülkesini seven bir aile… Ranta değil, sanayiye ve istihdama önem veren bir aile… Vehbi bey vesilesi ile ailenin diğer bireyleri ile de, Vehbi bey kadar yakın olmasa da tanışıklığım oldu.

Çok zamansız yitirdiğimiz Mustafa Koç,hem ailenin verdiği terbiye hem de aldığı eğitim ve üstlendiği görevler nedeniyle çok üst seviyede donanımlı bir kişi idi.

Ülkesini ve insanı seven, iyi kalpli çok iyi ve çok başarılı, mütevazı bir iş adamıydı. Ailesinin ve Koç Grubunun yanı sıra Türkiye için de büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.

Mekanı cennet, ışığı daim olsun…

Meriç Köyatası