Limonata yapay tatlandırıcılardan, mobilya cilası saf limondan yapılıyor.. Biliyor musunuz..

Bu gün öyle bir dünyada yaşıyoruz ki limonata yapay tatlandırıcılardan yapılırken mobilya cilası saf limondan yapılıyor…

Kaynak: Arkeoloji Dünyası

Oysa limonata bakın nasıl yapılır:
Limonata, limon suyu, şeker ve sudan yapılan bir içecektir.
Limonata dünyanın hemen hemen her ülkesinde yapılır ve içilir.
Limonun her tarafıyla yapıldığı da olur, özellikle dışarıda büfe ve lokantalarda böyledir

Evinizde ahşap için cila yapacaksınız:

Evinizde ahşap mobilya kullanıyorsanız, bunların zaman zaman cilalanması gerektiğini de biliyorsunuz. Ahşap mobilyalarınızın cilalanması için bir cila ustası bulmanıza gerek yok. Bunun yerine evinizde kolaylıkla cila işini yapabilirsiniz.

Hazırlayacağınız yararlı karışım, ahşap eşyalarınızı (masa ve sandalyeleri) hem besleyecek hem de temizleyecektir. Ayrıca istenmeyen mumlu bir birikim de eşyalarınızın üzerine kalmayacaktır.

İhtiyacınız olacak malzemeler:

3/4 su bardağı zeytinyağı

1/4 su bardağı damıtılmış beyaz sirke

1 tatlı kaşığı limon suyu

Fincan ve ölçme hunisi

Küçük plastik kap

Yapılışı:

Bir ölçüm kabı ve bir huni ile birlikte tüm malzemeyi toplayın.

İlk olarak kabın içine zeytinyağını koyun. Üzerine sirkeyi ilave edin. Zeytinyağı ahşap mobilyayı besler ve sirke ise temizlenmesine ve yenilenmesine yardımcı olur.

Ardından limonu ikiye kesin ve limon suyunu zeytinyağı ve sirkenin içine ilave edin. Yaklaşık bir çay kaşığı limon suyu yeterli olacaktır. Limon suyu ahşaplarınızın üzerindeki lekeleri çıkaracağı gibi ahşabın nemlenmesine de yardımcı olacaktır.

Hazırladığınız karışımı kullanmadan önce iyice çalkalayın. Yumuşak bir bezin üzerine az miktarda koyun ve ahşaplarınızı silmeye başlayın. Silme işleminin ardından kuru bir bezle tekrar ahşaplarınızı silmeyi unutmayın.

Hazırladığınız cile fazla ise tekrar kullanıncaya kadar bu karışımı buzdolabında saklayabilirsiniz.