“KUTUPLAŞMAYALIM MI?.. NİYE?..”

KUTUP ŞEYSİ…
“BAY FETULLAH”ın kayığında 40 yıldır kürek çektikten sonra, elâlemi “BAY KEMAL”in kayığına binmekle suçlayarak politika yapanla aynı kutupta olmayacağım, tabii ki.

KUTUP ŞEYSİ…
Dün ağız dolusu küfür ettiğinin bugün kucağına oturup, oradan “eski efendisine” küfür edenle, dün önünde secde ettiği “eski sahibine” yeni kucaktan küfür eden.. Ama her halûkarda sürekli birilerine küfür edenle tabii ki aynı kutupla olmayacağım.

KUTUP ŞEYSİ…
Pankart açan öğrenciyi “Suçlu”, Mehmetçik gırtlağı keseni “Vatansever” kabul eden zihniyetle tabii ki aynı kutupta değilim.

KUTUP ŞEYSİ…
Türkiye’de üniversite diplomasını “Üzerine basılı olduğu kağıttan daha değersiz” hale getirdikten sonra, her ile üniversite açtım diye övünüp, bir de “Dışarıda üniversite açmayı” başarı gibi gösterenle tabii ki aynı kutupla yeralmayacağım.

KUTUP ŞEYSİ…
Türkiye’nin zeytin ağaçlarını (dolayısıyla, doğayı-üreticiyi-tarım sektörünü) yüzer biner katledip, dışarıdan zeytinyağı ithalâtını teşvik edenle, tabii ki aynı kutupta yer almayacağım.

KUTUP ŞEYSİ…
İçeride “İsteseniz de istemeseniz de…” mantığı ile devletin sopasını göstererek OHAL-KHK düzenini sürdürüp, dışarıda “Güçlü olan değil, haklı olan güçlüdür” sloganına sarılanla, tabii ki aynı kutupta yer almayı içime sindirmeyeceğim.

KUTUP ŞEYSİ…
Bin bir utanmazca düzenekle “A.m.q. Cengiz”lerin vergi borçlarını sıfırlayıp, açlık sınırında ücrete mahkûm “kaz”ları yolmaya devam edenlerle, tabii ki aynı kutupta yer almayı kabul etmeyeceğim.

KUTUP ŞEYSİ…
“Arabuluculuk” kandırmacası ile işverenlere birer can simidi atıp emekçinin hakkını gasp etmeye zemin hazırlayanla tabii ki aynı kutupta yer almayacağım.

KUTUP ŞEYSİ…
“Bedava eğitim, bedava sağlık” yalanı ile insanları kandırıp, okullara dökülen milyarları, hastaneye-ilaca dökülen milyonları görmezden gelenle tabii ki aynı kutupta olmayacağım.

KUTUP ŞEYSİ…
Teröristlerin hendek kazmasına, ilçeleri-vilayetleri kurtarılmış bölge ilan etmesine göz yumarken, askere-polise “kafanızı çevirin-sırtınızı dönün” kalimatı verip, sonra da elâlemi teröre destek vermekle suçlayanla tabii ki kutuplaşacağım.

KUTUP ŞEYSİ…
Neredeyse 50 senedir “Alçak FETO” diyeni hainlikle-alçaklıkla-darbecilikle suçlayıp, bugün darbeye kalkışan FETO ile arası bozulunca, aynı insanları yine “hainlikle-alçaklıkla-darbecilikle” suçlayan ile tabii ki kutuplaşacağım.

KUTUP ŞEYSİ…
“O gece” tam olarak ne zaman nerede olduğunu izah etmekten bir buçuk yıldır ısrarla kaçarken, yeri yurdu belli insanları “Kaçmakla” ve “Darbeciyle işbirliği yapmakla” suçlayanla tabii ki kutuplaşacağım.

KUTUP ŞEYSİ…
“Her şey iyiye gidiyor. Ekonomi uçuşta. Bütün göstergeler mükemmel. Dünya bizi kıskanıyor” diye yalan söyleyip, sonra da fahiş zamları savunanlarla tabii ki kutuplaşacağım.

KUTUP ŞEYSİ…
İstanbul’da sokak ortasında polis fişeği ile öldürülen çocuğun anasını yuhalatıp, sadece Gazze’de kurşun sıkılan çocuğa sahip çıkanla, tabii ki kutuplaşacağım.

KUTUP ŞEYSİ…
Sofrasında 1,000 küsur TL. değerinde altın varaklı bardağı “hak ettiğine” inanıp 1,603 TL. asgari ücreti beğenmeyenlere “söven”le, tabii ki kutuplaşacağım.

Zafer Arapkirli