“KRUVAZİYER” deyince bitti mi yani? Bizleri neden ana akım medyada çalıştırmadıklarını anlıyorsunuz değil mi

“KRUVAZİYER” deyince bitti mi yani?

Efes Antik Kenti’nde sünnet düğünü yapıldı mı yapılmadı mı tartışmalarına, (medyamızın çok sevdiği tabirle) son noktayı Kültür Bakanı Nabi Avcı mı koymuş oldu, şimdi?

Yani, “Sünnet düğünü yapılmıyor. Kruvaziyer turizm ziyaretçilerine yemek, konser etkinlik düzenlenmiş” açıklaması yeterli mi oluyor?

Yani, “Kruvaziyer turizm ziyaretçilerinin orada bulunması bir zarar vermiş olmuyor da, sünnet olunca mı zararlı oluyor? Yahut, klasik müzik çalınınca bir şey olmuyor da, Ankara’nın Bağları çalınınca mı tarih zarar görüyormuş? Elektro bağlama değil de (misal) elektro keman olunca sorun yok yani?

Kendimizi salak yerine koydurmaya, bu kadar alıştırmamalıydık bunları…

Yapılan haberleri izledim de TV’de. Olayla ilgili 2 kare fotoğraf ve Bakan’ın açıklamalarını verip geçtiler.. Tarihi-arkeolojik mekanlarda bu tür etkinliklerin yapılabilirliği, yapılması yapılmaması konusunda bir uzman ağız beklerdim. Yabancı ülkelerden emsaller beklerdim. Bu konudaki yönetmeliklerin metinlerini beklerdim. Yöre halkının bu konudaki birinci ağızdan tanıklıklarını beklerdim. Aspendos örneğinin hatırlatılmasını bekledim. Rumelihisarı’nın hatırlatılmasını bekledim.

Bekledim de gelmedi..

Bizleri neden artık, ana akım medyada çalıştırmadıklarını anlıyorsunuz değil mi?

Zafer Arapkirli