Körfezde spor ve müzik fırtınası esecek… Edremit’te yapılacak..

Körfezde spor ve müzik fırtınası esecek. 

Dünyaca ünlü Extreme Fest Spor ve müzik festivali, haziran ayında Edremit’te yapılacak. 
“İda Extreme Fest” adıyla 1.si düzenlenecek bu efsanevi festival süresince körfeze gelecek 30 bin sporcunun yanı sıra, ülkemizin en önemli müzik grupları da bu eşsiz festivalde sahne alacaklar.
Festival süresince 14 farklı extreme spor dalında kıyasıya yarışmalar, birbirinden unutulmaz extreme sportif gösteriler yapılırken, festival sahnesinde tam 30 müzik grubu festival katılımcılarını coşturacak.
Festivali ülkemizin ilk doğa sporları markası olan Doğa ve Macera ile Edremit Motosiklet kulübü Ekmok spor kulüpleri gerçekleştirecek.
Festivalin yönetiminde tanınmış sporcu ve yazar Murat Ceylan ile tam 180 kişilik festival ekibi bulunuyor.
Sporcular bu dev festivalde tam 14 farklı sportif yarışmalar da ter dökerken, öncelikli hedef elbette sportmenlik, dayanışma, doğa ve insan bütünleşmesi olacak.
En çevreci ve en sportmen festival temalı festivalin öncelikli amacı, gençlerimize extreme sporları en iyi eğitmenler eşliğinde tanıtabilmek ve bu sporları her yaştan insana ulaştırabilmek.
“Festival kültürünü iyi anlamak, yorumlamak ve onu sahada çok iyi uygulamak gerekli, aksi durumda festival kelimesi amacını ve anlamını yitirir, tersine gençlerimizi tehlikeli ortamlara ve alışkanlıklara sürükleyebilir.” Diyen festival ekibi, festival sonrasında zeytinli plajında kalıcı eserler bırakmayı, zeytinli kumsal bölgesini tamamen temizlenmiş ve yeşillendirilmiş bir kentpark haline getirmeyi hedefliyor.

Festivalde ilkler yaşanacak.
– Tüm festival katılımcıları ve sporcuları#BüyükDüşün #İdaExtreme sloganıyla yola çıkan, bu dev spor festivalinin ilk anından, son anına kadar, özel sigortalı olacaklar.
– Festivale 300 Spor kulübü, 61 spor federasyonu ve tam 100 üniversiteye davet edilecek.
– Festivalin tüm çöpleri sokak hayvanları için kalıcı yuvalara dönüşecek.
– Festival alanı temizlenip, ağaçlandırılacak.
– Festival alanına doğa, spor ve insan temalı bir anıt hediye edilecek.
– Festival süresince Balıkesir ve Çanakkale illerinin sportif haritaları çıkartılacak.
– Festival süresince uyuşturucu ve bağımlılıklarla mücadele amaçlı, ücretsiz formlar düzenlenecek.
– Festivalde başta Kızılay olmak üzere, lösev ve Mehmetçik vakfı gibi kuruluşlara destek verilecek.
– Festival süresince Kazdağlarının doğal ve kültürel zenginlikleri, bir belgesel sinema filmi olarak hazırlanacak.

– Festival süresince katılımcıları; Motosiklet, Motocross, Kazdağları Kros Yarışları, Doğa Sporları, Kaya Tırmanışı, Sportif Atv, Sportif Bisiklet, Su ve Deniz Sporları, Yamaç Paraşütü, Havacılık Sporları, Bungee Jumping, Jet Ski, Yelken, Kano, Howercraft – Scuba Diwing ve Fliyn Foxing, rüzgâr sörfü gibi birbirinden heyecanlı aktivelerin yanı sıra… Kurulacak festival sahnesinde Rock – Folk – Blues – DJ ve Caz Müzik Gruplarının Muhteşem performansları bekliyor olacak.

Tanıtım lansmanlarına nisan ayında başlanacak festival için, her detay büyük bir titizlikle hazırlanırken, festivalin açılışına spora son derece ilgi duyan ve destekleyen Cumhurbaşkanı; Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da davet edilecek.

Değerli basın kuruluşlarına, kamu yöneticilerimize ve değerli halkımıza en içten sevgi ve saygılarımızla.

www.idaextreme.com
Murat Ceylan