Emekliye yüzde 6 zammı hastane yöneticileri hemen duydu.. Fatura anında böyle oldu. Efsane gazeteci Sadettin Ateş başına geleni ‘Patron zam aldığımı duymuş’ başlığı ile yayınladı

Sadettin Ateş

PATRON, ZAM ALDIĞIMI DUYMUŞ!

“Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmeyi” başaramamış gençlerden biri olarak, “damarlarımdaki asil kanda, muhtaç olduğum kudretten ne kadar kaldığını” öğrenmek için Florence Nightingale’e gittim bugün…

Ama 4,5 yıl önce kalp kapakçığımın değiştiği hastanede, “kanımdaki sululuk oranını” 33 lira karşılığında öğrenemedim bu kez.

Çünkü, “Ata’sının emanetine hıyanet eden sözde gazetecinin” emekli maaşına %6 zam geldiğini duyan Florence Nightingale patronu, test ücretini %66 artırmıştı. Bundan böyle, “acaba kanım ne kadar sulu?” sorusunun cevabı 50 liraydı. Oysa, aynı işlem için 2018 başlarında 20 lira ödemek yeterliydi.
* * *
Madalyonun bir de öteki yüzü var yalnız: Florence Nightingale mükemmel bir hastanedir. Kalp ameliyatımı yapan Prof.Dr. Ertan Sağbaş şahane bir insandır. Kardiyoloji yerine Türk Sanat Musikisi’nde karar kılsa, daha ünlü olacağına emin olduğum Dr. Necla Hüseyinoğlu’nu anlatmaya ise kelimeler yetmez.

Kan “koyu” çıktı ama ürkütmedi. Zaten, dünya tatlısı Necla Hanım’ı görünce tüm kardiyolojik sapmalarım düzene giriyor. Kalanını da Coumadin’le halledeceğim.

Sevgilerimle… 💕

Sadettin Ateş

Sadettin Ateş