Ekrem İmamoğlu neden kazandı? Muharrem İnce neden kaybetti? Fuat Çimen yazdı

Ekrem İmamoğlu neden kazandı? Muharrem İnce neden kaybetti?

Muharrem İnce;
CB’nin en çok beslendiği polemik diline girdi. Bu dil, CHP seçmenine heyecan verse de AKP-MHP ittifakını konsolide etti.

Apolet sökme çıkışı ile sadece akp – mhp seçmeninde değil birçok TSK mensubunu ve CHP seçmeninin bir bölümünü rencide etti. Buna tepki olarak bir bölüm insan sandığa gitmedi.

Nüfusunun sadece %11’i üniversite mezunu olan bir ülkede diploma polemiğini günlerce gündemde tutması, kısaca üniversite mezunu olmayandan adam mı olur? küçültücü davranışı tepki oluşturdu.

Ve sonunda meydan meydan gürlemesine rağmen seçim gecesi sandıkları, sandıklardaki görevlileri, gönüllüleri ve seçmenini yalnız bıraktı. Bir gün sonra kendisi için kaygılanan seçmenine “şizofren” dedi. Sandıklara sahip çıkmamanın suçunu genel merkezine yükledi.

Kısaca CB seçimlerinde iki KİBİR yarışmıştı, CHP’li olanı kaybetmişti.

Peki Ekrem İMAMOĞLU neden kazandı?
Polemik dili değil ayrımcılıktan bıkan insanımıza ötekileştirmeyen, kucaklayan sevgi dilini kullandı.

Sahada liderliği ön planda olsa da müthiş bir ekiple çalıştı. Öğreten olduğu kadar dinleyen de oldu.

Seçmenini, sandık görevlilerini, gönüllülerini seçim öncesinden seçimden sonraki en sancılı dönemin sonuna kadar onları hiç yalnız bırakmadı, onları hiç satmadı.
Genel Merkez’e sorumluluk atmak yerine genel merkezin sistemine entegre gönüllü ordusundan gelen verilerin işlendiği bir sandık takip sistemi kurdu. Savaştaki cephe komutanı gibi ona gönül verenlerinin hep yanında olduğunu hissettirdı. Güven ve cesaret verdi.

Ve bence en önemlisi Ekrem İmamoğlu’nun KİBİR dili yoktu. Ve bu sefer iki KİBİR’den biri değil KİBİR dili olan kaybetti, SEVGİ dili olan kazandı.

Ekrem İmamoğlu sadece bir seçim kazanmadı. Onun sevgi ve kucaklaşma diliyle İstanbul kazandı, Türk Siyaseti kazandı, CHP artık olması gereken liderlik profilini kazandı, Türkiye kazandı, kısaca “VİCDAN” kazandı…

Dilim döndüğünce kalemim yettiğince yorumum budur 😊

Saygılarımla

Fuat Çimen