Cihan Taşçı’nın konuğu Hürriyet’teki sağlık haberlerinin ana mimarı Mesude Erşan

Bugün köşemizin konuğu, Hürriyet’teki sağlık haberlerinin ana mimarı Mesude Erşan.

Mesude Erşan

Gazetede Mesude Erşan denince akla ilk gelen sağlıktır.

Sağlık haberleri Mesude Erşan’dan sorulur dersek yeridir.

Doksanlı yılların başlarında Hürriyet’in kapısından stajyer olarak gazeteye ayak basan Erşan, o gün bu gündür Hürriyet’tedir.

‘İstihbarat’ servisinde ki başarılı çalışmanın ardından kendisini ‘Hürriyet Sağlık’ ta bulan Mesude Erşan gazetenin vaz geçilmezleri arasına girmeyi başarmış, gazetede sembol olmuş uzman muhabirlerden/yazarlardan birisidir.

Mesude Erşan ‘Hürriyet’ ve ‘Hürriyet Seyahat’ ta sağlık üzerine yazılar yazarken yazılarında kutsal bir görev olan insanları doğru haber ile bilgilendirme, doğruya doğru, eğriye eğri demeyi kendisine ilke edinmiş karakter sahibi bir yazardır.

Bu nedenle medyada ki en etik gazetecilerden biri olarak herkesçe bilinir.

Doğruluğuna inanmadığı hiçbir olayı haberleştirmez.

İnce eleyip sık dokuyan gazetecilerdendir.

Mesude Erşan için, ‘‘Doğrulardan ödün vermemek ve mesleği sevmek’’ habercilikte uzun soluklu olarak aynı kurumda çalışabilmenin altında yatan sır olarak gün yüzüne çıkmaktadır.

Son derece başarılı ve saygın bir gazeteci olan Erşan, insan olarak da nezaket sahibi, ince, zarif ve insanlara karşı çok saygılı bir değerdir.

Her zaman gerçekçi olmaktan ve sadelikten yanadır.

Sessiz bir yapıya sahiptir.

Az ama öz konuşur. Konuştukça da ne kadar kişilik sahibi olduğunu daha iyi anlarsınız.

Son olarak
Sağlıkla ilgili doğru haberleri, sıcağı sıcağına son dakika gelişmelerini, yeniliklerini kısaca sağlık ile merak ettiğiniz ne varsa hepsini Mesude Erşan’ın yazılarını takip ederek bulabilirsiniz diyerek noktayı koyalım.
#cihanınfotoğrafköşesi