Berkay’ın babası: Ben istemiyorum oğlum şehit olsun! Oğlum katledildi

BEŞİKTAŞ'taki hain terör saldırısında şehit olan polis ve sivillerin cenazeleri aileleri tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alınıyor* Ailesi tarafından cenazeleri alınanlar arasında 19 yaşındaki Tıp Fakültesi Öğrencisi Mustafa Berkay Akbaş (ustte) da var. Baba Salim Akbaş gazetecilere konuştu. Erhan TEKTEN/İSTANBUL, (DHA)

Berkay Akbaş’ın babası Salim Akbaş: İdeali doktor olmak ve insanlara yardım etmekti ama ben onu cenaze arabasıyla götürüyorum şimdi…

Patlamanın olduğu yerin yakınlarından taksiyle geçerken ölüme yakalanan Mustafa Berkay Akbaş (19) Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisiydi.

Akbaş, biten vize sınavlarının ardından biraz nefes alma için arkadaşlarıyla Ankara’dan İstanbul’a gelmişti. 2 günlüğüne geldiği şehir onu sonsuzluğa yolculadı.
Oğullarının cenazesini teslim almak için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gelen aile feryat etti. Akbaş’ın cenazesini alan baba Salim Akbaş, “Oğlum 19 yaşındaydı. Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisiydi. Gezmek için geldiler. Tesadüfen taksiyle oradan geçiyorlar. Hepsi bu… Sadece bu…. Bu kadar tesadüf, bu kadar basit ve bu kadar ucuz… Bunun için mi şehit? Ben istemiyorum oğlum şehit olsun. Oğlum katledildi. Ben başka bir şey demiyorum” diye konuştu.