Ali Türkşen’in ‘Asla vazgeçme asla’ kitabı ve Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin efsane hocası Mustafa Turgut ayracı

Fuat Çimen

Kitabı alalı üç hafta oldu.
Ancak bir çok yoğunluk ve koşturma halinden kitaba dün akşam başlayabildim. #aliturksen’in her kitabı gibi bu kitabını da nefessizce okurken dikkatimi, kitap için rastgele seçtiğim ayraç çekti.
Kitap için seçtiğim ayraç,
çalışma arkadaşımlarından Dilan Turgut’un bundan bir kaç yıl önce, MEB’te ki fetö çetesi ve o dönemde kandırılan!!! işbirlikçilerinin köklü devlet okullarını paçavra etmek için öğretmenleri proje okul diye o okullardan savurduğu,
…… imam hatipe atanan 2 saat gidiş 2 saat dönüş yolunda bir gün iett otobüsünde kalp krizinden vefat eden bir dönemin Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin efsane öğretmenlerinden Mustafa Turgut’un yazdığı cümlelerin olduğu ayraçtı.
Kızı ölümünden sonra babasının anısı ölümsüz olsun diye yüzlerce yaptırmıştı.
Sağlığında çok duyduğum halde yüzyüze tanışamamıştım Mustafa Turgut öğretmenle ama öğrencileri için Ölü Ozanlar Derneği (dead poety society ) filminde ki John Keating gibi olduğunu biliyordum.
İlginçtir ki Kitap ayracını kullandığım bu kitap, Ölü Ozanlar Derneği filmi vurgusu ile başlıyor.
Kaderci değilim ama kaderci gibi anlaşılacak olsa da hayatın hep bir plan olduğuna inanırım.
Mustafa Turgut’a döneceğim yine.
Soldan bakardı dünyaya.
Özgürlük diyerek başkasının özgürlüğüne müdahale eden, hayatlarının dizayn edilmesine kızarken başkalarının hayatını dizayn etmeye çalışan “yobaz solculardan” değildi. Cenazesinde sadece Cağaloğlu Anadolu Lisesi mezunları ya da öğrencileri değil, vefatına kadar bir yıl görev yaptığı imam hatip lisesi öğrencileri müdürlerinin uyarı ve yasaklamasına rağmen aksaray yusufpaşa camiinde kılınan namaza okulu boşaltarak gelmiş, imamın “yoldaş Mustafa Turgut’a hakkınızı helal ediniz” cümlesine ‘helal olsun’u yürekleriyle demişlerdi.

Vatana dair bir adamdı.
Paydaları vatan, sevdaları memleket ve insan olanların kesirin üstünde ki paylarının ya da dünyaya nereden baktıklarının ne önemi var ki zaten!

Biri fiziken bu dünya da olmayan rahmetle andığım, diğerine sağlıkla çok yaşasın dediğim vatana dair ve de ait iki “asla vazgeçmeyen” değeri bilmeden buluşturmuş oldum.

Ne mutlu bana!
#alitürkşen
#aslavazgecmeasla
#kırmızıkedi

Fuat Çimen