“ABD uçakları PKK’ya yardım atıyor” diyen Orgeneral Eşref Bitlis’in uçağı düştü. Bu Amerikancı Ajanlar Ordusu’nun ayak sesleriydi

“ABD uçakları PKK’ya yardım atıyor” diyen Orgeneral Eşref Bitlis’in uçağı düştü.
Bu Amerikancı Ajanlar Ordusu’nun ayak sesleriydi..

2. Büyük operasyon FETÖ’nün  savcılar ve onlarla işbirliği yapan medya tarafından yapıldı..
Sonra da kanlı ihanet darbe girişimi oldu..

“ABD Kuzey Irak’ta Kürt devleti kuruyor, İncirlik’ten kalkan ABD uçakları PKK’ya yardım dağıtıyor” dedikten 10 gün sonra uçağı düştü!

Sevgili Dostlarım;
17 Şubat 1993; J.Gn.K.Org.Eşref Bitlis’in gizemini hala koruyan bir kazada vefatının 25. Yıl Dönümü,
Kuzey Irak’ta konuşlanmış durumda bulunan Çekiç Güç Kuvvetlerinin Türkiye’den ayrılması gerektiğini, ABD’nin Kuzey Irak’ta oluşturmaya çalıştığı Kürt Devletinin Türkiye’nin zararına olduğunu söyleyen ve bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri büyük elçiliği tarafından birkaç defa hükümete şikayet edildiği iddia edilen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis “7 Şubat 1993 tarihinde İncirlik Üssünden kalkan ABD uçaklarının, PKK’ya yardım dağıttığı” açıklamasını yaptıktan sonra 17 Şubat 1993 tarihinde içinde bulunduğu Beechcraft B200 King Air tipi uçağın henüz aydınlanamayan nedenlerle düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti….
Kazada, Bitlis ile 3 subay, 1 astsubay ve 1 PTT görevlisi ölmüştü…
Kazanın ardından olay yerinde inceleme yapan Dönemin Gnkur. Bşk.ı Doğan Güreş uçağın düşüş sebebinin buzlanma ve pilotaj hatasını olduğunu söylemiş, ertesi gün Gnkur.Bşk.lığı tarafından yapılan açıklamada hiçbir bilirkişi ve teknik raporun olmadığı açıklandı.
Kara Havacılık Okulu Komutanı Tuğgeneral Armağan Kuloğlu tarafından kazadan yarım saat sonra hazırlanan bilirkişi raporunda Gnkur. Bşk.lığı açıklamasını tekrarlamıştı….
Rahmetli Eşref BİTLİS Paşayı, Minnet ve Şükranla anıyoruz.
KAZADA HAYATLARINI KAYBEDENLERİN RUHLARI ŞAD….
MEKANLARI CENNET OLSUN…..

Arif Çetinkaya –  Emekli Asker

Kaynak: Facebook

Eşref Bitlis kimdir?

Eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis 17 Şubat 1933 yılında Malatya’da doğdu.

Eşref Bitlis geleneksel adıyla Harbiye olan Kara Harp Okulu 1952 yılında bitirdi. 1954 yılında ise teğmen rütbesi ile Polatlı Topçu Okulu’nu bitirerek mezun oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı lisansüstü düzeyde eğitim ve öğretim veren, Kara Harp Akademisi’ni 1966 yılında tamamladı.

Eşref Bitlis daha sonra Almanya’ya dil eğitimi almak için gitti. Bitlis, Almanya’da dil eğitimini tamamladıktan sonra 1969 yılında Türk Silahlı Kuvvetler Akademisi’nden mezun oldu. Alman Harp Akademisi’ni ise 1973 yılında başarı ile tamamladı. Başöğretmen olarak Kara Harp Akademisi’nde bir yıl görev yaptı.
Eşref Bitlis ve Kıbrıs Harekatıesref bitlis kimdir

TSK Kod adı: Atilla Harekat’ı olan 1974 Kıbrıs Harekatı esnasında Eşref Bitlis Albay rütbesi ile Kıbrıs Türk Alayı komutanlığına atandı.
Eşref Bitlis tuğgeneral rütbesine 1978 yılında yükseldi. Eşref Bitlis, Bolu Komando Tugay Komutanlığına getirildi.

Tümgeneral rütbesini 1982 yılında alan Eşref Paşa, Kıbrıs 28. Tümen Komutanı oldu. Daha sonra 1986 yılında korgeneral rütbesine yükseldi. 1988 yılında ise Eşref Bitlis Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı oldu.

1990 yılında orgeneral rütbesine yükselen Eşref Bitlis 20 Ağustos 1990 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı olarak atandı.
Jandarma Genel Komutanlığı görevini ölümüne kadar 17 Şubat 1993 tarihine kadar yaptı.

Eşref Bitlis, Jandarma Genel Komutanı iken; bölgede konuşlanmış durumda bulunan Çekiç Güç Kuvvetlerinin Türkiye’den ayrılması gerektiğini açıklıyor ve ABD’nin Kuzey Irak’da oluşturmak istediği Kürt Devleti’nin Türkiye’nin zararına olduğunu söylüyordu.
Eşref Bitlis, ayrıca 7 Şubat 1993 tarihinde ”İncirlik Üssü’nden kalkan ABD uçakları, PKK’ya yardım dağıtıyor.” demişti.
17 Şubat 1993 Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis, Uçağın Düşmesi Sonucu Öldü.

17 Şubat 1993 tarihinde Ankara Güvercinlik’den havalandıktan kısa süre sonra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis’in içinde bulunduğu Beechcraft B200 King Air tipi uçak Ankara Yenimahalle’deki PTT İşleme Merkezinin bahçesine düştü.
Kazada, Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis ile birlikte 3 subay, 1 astsubay ve 1 PTT görevlisi hayatını kaybetti.

Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’i taşıyan uçağın düşmesi sonucu Eşref Bitlis’e suikast yapıldı şüphelerini doğurdu. Fakat olay bir türlü aydınlatılamadı.

Bu ölümün hala sır perdesi çözülmedi.

Eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in Sözleri:
İncirlik Üssü’nden kalkan ABD uçakları, PKK’ya yardım dağıtıyor.
Demokratik Haklar diyince yasal olarak, yasalarımıza göre Türkiye’nin ayrılmış bir bölümü yoktur.