Çetin Emeç: “Ne bekliyorsun?” -“Araba”; “Gel seni bırakalım”. Köprüyü geçip Çiftehavuzlar’a gelindiğinde “Nerede oturuyorsun?” -“Fatih” diyen gazeteci nur içinde yat

Sami Başaran

Çetin Emeç: “Ne bekliyorsun?” -“Araba”; “Gel seni bırakalım”. Köprüyü geçip Çiftehavuzlar’a gelindiğinde “Nerede oturuyorsun?” -“Fatih” diyen gazeteci nur içinde yat..

Hiçbir ilgisi olmadığı halde çıkan bir haberden dolayı öldürülen Sami Başaran yaşasaydı bugün Türkiye’nin em büyük yazarlarından biriydi.. İnanılmaz bir kalemi vardı…

Musa Alioğlu’dan hem duygu dolu bir yazı:

Gazete’de aynı odayı paylaştık, Sultanahmet Köfteci’sine dönüşümlü gittik, tombalacıdan mavi bandrollu Malboro’yu birlikte aldık, Orhan Olcay ‘ı görünce birlikte ayağa kalktık, pavyonda garsonlara bahşiş vermek için birer dolarlar alıp, paramız bitince bozdurduk Ajda Pekkan’ın kaç evlilik yaptığını ve kaç sevgilisi olduğunu birlikte hesapladık.

Ve sen bir gün Çetin Emeç’in “Ne bekliyorsun?” sorusuna, “Araba bekliyorum” diye cevap verip, “Gel seni bırakalım” demesi üzerine Ford makam arabasına binip, köprüyü geçip, Çiftehavuzlar’a kadar gidip, “Nerede oturuyorsun” sorusuna “Fatih” diye cevap veren utangaç, efendi ve dürüst arkadaşım. Yerin nur olsun.

Erol Simavi Bey’e, Nezih Demirkent Bey’e, Çetin Emeç Bey’e, Orhan Olcay’a, Kamil Başaran’a, Onur Belge’ye, Rıfkı Kadam Baba’ya, Atılay Kayaoğlu’na, Soner Girgin’e ve diğer bütün Hürriyet Ailesi mensuplarına selam söyle kardeşim. Seni ve onları çok özledik.

Musa Alioğlu