Samet Aybaba: Enteresan takımız… Galatasaray’ı yendi Hilmi Türkay’a konuştu

Galatasaray’ı yenen Sivas’ın teknik direktörü Aybaba Cumhuriyet’e konuştu.

Spor Toto Süper Lig’de yer alan 18 takımdan 16’sını Türk teknik adam çalıştırıyor. Bu uzun zamandır hasret kaldığımız bir tablo. Güven çok önemli. Yabancılara verilen paralar sokağa atılmış paralardır. Aralarında elbette başarılı olanlar var ama daha çok günler, aylar hatta yıllar başarısız hocalarla geçmiştir. Bugün kıran kırana İlhan Cavcav sezonu yaşanıyor. Türk hocaların büyük bölümü alkışlanacak seviyede. Hepsi birbirinden değerli. Oynattıkları futboldan keyif alıyoruz.
İşte bir örnek. Samet Aybaba.
Beşiktaş’ta oynarken tanışmıştım kendisiyle. İyi dostluğumuz var. Çalışkan, dürüst biri. Kimsenin arkasından konuşmaz. Her zaman işine odaklanmıştır. Samet Aybaba, Siyah – Beyazlılarda teknik direktörlük de yaptı. Kulüp ekonomik yönden sıkıntıdaydı. Aybaba, ‘Feda dönemi’ni başlatmıştı. Ne var ki birileri işine çomak sokunca erken ayrılmak zorunda kalmıştı. Varsın olsun. O hala Beşiktaş’ta yaptığı güzel işlerle anılıyor. Samet Hoca bugün Sivasspor’un başında. Şu ana kadar onun önderliğinde her şey güllük gülistanlık gidiyor. Bunun başlıca nedeni; sevgi-savgı ve inanç. İnanmak başarının yarısıdır. Sivas, Başakşehir’i, Beşiktaş’ı yendikten sonra şimdi de G.Saray’ı dize getirdi. Kadro zor şartlarda kuruldu. Transferde belki de en az para harcayan kulüp.

‘Çözüm alt yapıda’

Alt yapıya önem veriyoruz. Futbolumuzun geleceği gençlerde. Başkanımız Mecnun Otyakmaz’a “Bir futbolcu eksik alalım alt yapıya yatırım yapalım” dedim. Kabul etti. Şuanda 150 bin olan bütçe 4 milyona çıktı.”

‘Büyük keyif alıyorum’

Samet Aybaba’ya ulaştım. Önce hakettiği tebriğimi ilettim. Eskileri andık, Sivasspor’u konuştuk. Başladı anlatmaya: “Kenardan takımımı izlerken gerçekten büyük keyif alıyorum. Takıma gönül veren herkes de keyif alıyordur diye düşünüyorum. Bu kadronun nasıl kurulduğunu biliyorsunuz. Ne zaman kurulduğunu biliyorsunuz, ne kadar bütçeyle bu takımın oluşturulduğunu biliyorsunuz. Oyuncularım inanılmaz performans gösteriyor. Hepsiyle gurur duyuyorum. Ama bu son değil, kazanmanın sonu yoktur. Keşke bundan önceki çok iyi oynadığımız 2 maçımızı kazansaydık bugün çok farklı şeyleri konuşuyorduk. Enteresan bir takımız. Futbolu çirkinleştirmiyoruz. Akhisar maçı çok farklı bitebilecek bir maçtı. Malatya’ya da kötü yenildik. Futbolun içinde bunlar oluyor.

‘Robinho örnek olsun’

Robinho, dünya yıldızı. Onun sahaya çıkabilecek güce ihtiyacı var. Takıma ısınacak, ısınıyor. Emre de dünya yıldızı olabilir. Bakın görüyorsunuz. Kendisi ile barışık insanlar. Türk oyunculara örnek olsun. Bizimkiler oyundan çıkarırken kapris, oyundan alırken kapris. Oynamadıkları zaman tamamen kapris. Bırakalım bunları, futbola bakalım. Devre arası 2 oyuncu aldık, hücuma yönelik. Biz iyi bir takımız. Şu anda 28 kişilik kadroda 7 genç var. Taraftarlarımız harika.

Hilmi Türkay