Rüzar Sağnak ölümden nasıl döndüğünü yazdı

Beşiktaş Kulübü’ün önemli isimlerinden biri olan Rüzgar Vahit Sağnak başından geçen olayı şöyle yazdı:

Evet; yaşıyor olmak güzel. Geçen pazartesi maalesef enfaktüs geçirdim ve artık direkten mi döndüm, tabutta rövaşata mı attım , nasıl tabir edilir bilemedim. Konu ile ilgili geçmiş olsun dilekleri ileten tüm arkadaşlarımda bu konuyla ilgili kendileri için endişeli veya meraklı olduğunu anlayınca burdan TECRÜBEMİ yazmaya karar verdim ki, belki Allah korusun ama birine belki ilerde faydalı olur.

Öncelikle kendi adıma çok çok şanslıydım. Evdeydim, evde insan vardı, olay akşam 22.30’da gerçekleşti şehirde trafik yoktu. Eşim hemen 112’yi aradı, ambulans 7 dakikada geldi, 10 dakikada Siyami Hersek kalp hastanesindeydim ve sonraki 10 dakikada ise işin tillahı 1 prof 1 uzman , anjioya girip stentdi takıp işi bitirmişti bile. Bütün olayın tamamı 1 saat içinde gerçekleşti. Muazzam bir şans. Muazzam bir kısmet.

Nasıl bir his? Çok normal ve sakin bir gün geçirmiştim. Hatta eşimle yürüyüş yapmıştık, çok az yemiştim, evin ortasında birden gögüste iman tahtası tabir edilen bölgeye sanki içerden bir hançer saplandı. Bazen sırttan soğuk yiyince veya ofiste, arabada klima vurunca da olur bu tip acılar. Dur yahu gidip odaya uzanayım dedim. Gittim uzandım, dön sağa dön sola geçmiyo. Derin nefes al ver, geçmiyo. Hançer sabit duruyo.

İLK TAVSİYE/ŞART : Tereddütsüz hemen 112’yi arayın. Tamam belki gaz, belki klima. Niye bunu yazıyorum? Çünkü evde eşim hariç herkes onun aramaması yönünde oy kullandı. Hatta ben bile çekinser kaldım, ara demedim. Sadece arama demedim. ARAYIN, HEMEN ARAYIN. Bu bir.

Tabi Siyami Hersek muazzam doğru bir adres. Arada olanlar bir yana yogun bakımda 7-8 adam sıralanmış yatıyorduk, her 2-3 saate bir yeni bir kardeşimiz bize katılıyordu. Tek yaşlı vesaire yok. Herkes 35-50 yaş arası, hiçbir bilinen sağlık problemi olmayan, tek ortak noktası 20 yıldır SİGARA içenlerden olmasıydı.

SİGARA-SİGARA-SİGARA, şeytan SİGARA.

Valla hiç etrafta kadın yoktu, sadece 40-50 yaş arası SİGARA içen erkek.

Bu yazının amacı 1- Sigarayı bırakın 2- (bunun kolay olmadığını yaşadığım için) en ufak ağrı sızı , nefes darlığı vesaire, durumunda hiç vakit kaybetmeden 112’yi arayın. 3- Kadınlara bu konuda da bişey olmuyo.

Rüzgar Vahit Sağnak

ruzgar