Mevcut Beşiktaş Yönetimi Beşiktaş’ı yönetemiyor. Seçimleri kazanacağız

MEVCUT BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ BEŞİKTAŞ’I YÖNETEMİYOR

SEÇİMLERİ KAZANACAĞIZ!

Beşiktaş’ta mayıs ayında yapılacak kongrede “Beşiktaş Sensin Hareketi” içerisinden gelerek başkan adaylığını açıklayan Fuat Çimen, düzenlenen lansman ve basın toplantısında ekibini tanıttı.

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen, sunuculuğunu İlke Duyan’ın yaptığı, basın mensuplarının yanı sıra Beşiktaşlı genel kurul üyeleri ve taraftarların da yoğun ilgi gösterdiği lansman Ercüment Meriç Öztürk’ün Beşiktaş’ın mali durumu ve Beşiktaş Sensin Hareketi’nin projelerini anlattığı bir sunum ile başladı.

Sunumun ardından Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkan Adayı Fuat Çimen şunları söyledi: “Beşiktaş Sensin Hareketi, 2,5 yıllık bir proje ekibinin sonucu. Herkesin alıştığı şekilde güçlü bir başkan değil, güçlü bir ekibin lideri olarak karşınızdayım. Değişik, yeni nesil yönetim modeline adapte olması gereken ve Beşiktaş Kulübünü daha iyi yönetip cenderenin içerisinden çıkartmak bizim görevimiz. Açık ve şeffaf bir Beşiktaş olacak bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim yönetim modelimizde vaatlerimiz olmayacak, ‘yapacağız’ diyoruz ve yapacağız. Ekibimizde hiçbirimiz birbirinden bir şey saklamadan yapıyoruz. Birisi karar alıp diğerlerine dikte etmiyor”

Yönetim kurulu adaylarının tanıtılmasının ardından basın mensuplarının soruları alındı. Fuat Çimen, Beşiktaş’ın Valerien Ismael ile anlaşması ve Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ile ilgili şunları söyledi:

“Ahmet Nur Çebi yönetiminin, yeni bir hoca ile kongre arifesinde görüşmesinden son derece rahatsız olduğumuzu söylemek isterim.
Genel kurulda kazanacaklarmış gibi karar alıyorlar.
Umarım 8 maçı kazanırız.
Göreve gelince sistemimize göre hocayla gerekli şeyi sürdürürüz.
Bu genel kurul kararını hiçe saymaktır.
Genel kurulda kazanacaklarmış gibi karar alıyorlar.
Sosyal medyada da tepkimizi koyduk.
Çebi kendisinden sonraki dönemi de planlıyor. Şunu da ifade etmek isteriz.
Farklı bir futbol yapılanmamız söz konusu olacak.
Seçilmemiz durumunda ki seçileceğiz Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ile çalışmayacağız.

Başkan adayı Fuat Çimen alışılmış her şeyi söyleyen başkan değil yetkinliklerine göre yönetimini de katılımcı olarak basın toplantısında soruları paylaştırarak yeni nesil katılımcı yönetim sisteminin ipuçlarını da verdi. Söz alan adaylar şunları söylediler:

Aydın Kulaksız: Anadolu’daki Beşiktaşlılara ulaşmak en büyük hedefimiz, ne yazık ki sadece seçim zamanları ve eğer Beşiktaş’ın orada maçı varsa bu dernekler hatırlanıyor. Derneklerimizle sürekli dirsek temasında olacağız.

Bengi Berker: Kartal Yuvaları ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Özellikle kadın taraftarların aradıkları ürünleri bulamadıklarını biliyoruz. Artık erkek reyonundan ürün almak zorunda kalmayacaklar.

Ersen Yılmaz: Beşiktaş’ın mevcut genel kurul yapısında birçok Beşiktaşlı olmayan kongre üyesinin olduğuna dair Beşiktaş Sensin Hareketi olarak çalışmalarımız var. Bu konuda dokümanlar hazır. Her zaman söylediğimiz gibi bizim anlayışımız Beşiktaş’ın Beşiktaşlılar tarafından yönetilmesi.

Ercüment Meriç Öztürk: Beşiktaş Sensin Hareketi sürekli olarak proje üreten bir ekip. Taraftarın daha katılımcı olacağı bir vizyonu burada sunuyoruz. Beşiktaş çok büyük bir camia. Doğru projeler doğru zamanda uygulanırsa Beşiktaş’ın mali olarak düze çıkmaması için hiçbir neden yok.

Prof. Dr. Mehmet Burçin Pişkin: Bizim yönetim anlayışımız akla ve bilime dayanıyor. Beşiktaş Sensin Hareketi kurulduğundan beri hiçbir konuda işini şansa bırakmadı. Liyakat bizim en büyük değerimiz. Beşiktaş’ı şunun bunun yakını değil ancak o göreve layık olanlar yönetecek.

Behzat Güven Cem: Beşiktaş’ın bitmeyen veya bitse camiaya zarar veren adli süreçli var. Bunları çözmek için hazırlıkları yaptık. Arka planda çalışan bir hukuk ekibimiz var. Seçimlerden sonra tüm dosyayı tek tek inceleyip aksiyon alacağız.

Ahmet Çongar: Özkaynak Düzeni Beşiktaş’ın hem geçmişi hem de geleceği. Spor okullarımızı Türkiye’nin her tarafına yayarak sporcu havuzumu genişleteceğiz.

“Beşiktaş Sensin Hareketi”nin seçim listesi ise şu isimlerden oluşuyor:

Fuat ÇİMEN

1966 yılında İstanbul’da doğdu. İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi Elektrik, Anadolu Üniversitesi İktisat, Anadolu Üniversitesi çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri bölümleri mezun oldu.

34 yıldır marinacılık sektöründe olan ve değişik yönetim kademelerinde yöneticilik yapan Fuat Çimen uzun süredir tamamı yabancı sermayeli bir marinada Genel Müdür Yardımcısı görevini sürdürmektedir. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı, Bosna Sancak Akademik Tarih ve Kültür Vakfı, Batı İstanbul Vakfı, Deniz Turizm Birliği Derneği, İstanbul Kent Konseyi Deniz Turizmi Çalışma Grubu, İstanbul Turizm Platformu Deniz Turizmi Grubu Moderatörlüğü gibi birçok vakıf, dernek ve çalışma gruplarında mütevelli üyelik, Yönetim Kurulu Üyeliği ve üyelikleri bulunan Fuat Çimen, çok iyi düzeyde Boşnakça, Sırpça, Hırvatça ve iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Almanca ve Rusça bilmektedir. Çimen, evli ve bir çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Mehmet PİŞKİN

1976 yılında İstanbul’da doğan Mehmet Burçin Pişkin, Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Biyomühendislik Bölümünde Bölüm Başkanı olarak akademik kariyerine devam ediyor. İkinci yüksek lisansını ve uzmanlığını International Quality Management bölümünde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yapmıştır. Tüm yönetim sistemlerinde uıluslararası baş denetçi ve baş eğitmendir. Six Sigma Black Belt sahibidir İyi derece İngilizce ve Almanca konuşan Prof. Dr. Pişkin evli ve bir çocuk babası.

Ercüment Meriç ÖZTÜRK

Ercüment Meriç Öztürk, 1976 yılında Gölcük’te doğdu. Wolverhampton Kraliyet Üniversitesi İşletme Fakültesinden Şeref diploması ile mezun oldu. 1997-2013 yılları arasında yerli ve çok uluslu firmalarda üst düzey yöneticilik yaptı. Öztürk, 2013 yılından bu yana Kurucu ortağı olduğu RDB AŞ’nin Genel Müdürü olarak görevini sürdürmektedir. Akademik seviyede İngilizce bilen Ercüment Meriç Öztürk, evli ve bir kız çocuk babasıdır.

Behzat Güven CEM

1986 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra London Metropolitan Üniversitesinde Spor Hukuku ve Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı.

2012 yılından beri kurucu ortağı olduğu CVG Hukuk Bürosu’nda avukatlık, danışmanlık ve arabuluculuk hizmetleri vermektedir. Behzat Güven Cem, ileri düzeyde İngilizce bilmektedir, evlidir.

E. Ersen YILMAZ

1975 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesini Futbol ihtisası yaparak bitirdi. Yılmaz, 2001 yılından itibaren inşaat ve turizm alanlarında faaliyet gösteren aile şirketinde çalışmalarına devam etmektedir. İngilizce bilen E. Ersen Yılmaz evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

Ahmet ÇONGAR

1973 yılında Sivas’ta doğan Ahmet Çongar, TED Ankara Koleji, ODTÜ İnşaat Mühendisliği ve Atılım Üniversitesi Finans Bölümü Yüksek Lisans mezunudur. 1995 yılından beri İlbank’ta çalışan Çongar, İngilizce bilmektedir.

Aydın KULAKSIZ

1954 yılında İstanbul’da doğan Aydın Kulaksız, 1978 yılında İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi İşletme/Finans bölümünden mezun oldu. İlerleyen yıllarda eğitim hayatına Zürih Akademisi Bilgisayar Analitiği ve Programcılığı bölümünde devam eden ve bu bölümden de mezun olan Kulaksız, 1980 ilâ 2016 yılları arasında yurt içi ve yurt dışında çeşitli sektörlerde üst düzeyde yöneticilik yaptı. 2016 yılından itibaren Türk Yapısal Çelik Derneğinde Genel Müdür olarak görev alan Aydın Kulaksız, İngilizce ve Almanca bilmektedir. Aydın Kulaksız evli, bir çocuk babası ve iki torun sahibidir.

Bengi BERKER

1987 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesinde İngilizce Çevre Mühendisliği Fakültesinden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme ile Acil Durum ve Afet Yönetimi bölümlerini tamamladı. 2020 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Deniz Turizmi alanında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Bengi Berker, birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev yapmakta ve çeşitli spor dalları ile ilgilenmektedir. 2012 yılından itibaren aile şirketi olan Pera Danışmanlıkta yönetim sistemleri, iş güvenliği ve çevre danışmanlığı alanında yöneticilik yapmaktadır.

Hakan ATALAY

1972 yılında Almanya’da doğan Hakan Atalay, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Marmara Üniversitesinde Yüksek Lisans yapan, mali müşavirlik ve başdenetçiliğin yanı sıra mahkemelerde bilirkişi olarak göre TÜRMOB Delegesi olan ve İngilizce bilen Hakan Atalay evli ve iki kız çocuk babası.