Güntekin Onay yandaş medyaya isyan etti.. Yandaş medya hemen “örgüt” dedi..

Güntekin Onay yandaş medyaya isyan etti: Basın özgürlüğünü tartışanlar bu konuları da konuşsunlar
Beşiktaş taraftarı, kulüp hakkında yapılan haberlerin ardından Turkuvaz Medya Grubu’na ait A Spor kanalı ve Fotomaç gazetesi için boykot çağrısında bulunmuştu.
Bunun üzerine grup çalışanı muhabirlerin antrenman tesislerine alınmayacağı belirtilmişti.
NTV Spor kanalında hazırlayıp sunduğu programda yaşananların ‘basın özgürlüğünün kısıtlanması’ olarak yorumlanmasının ardından tepkisini dile getiren Onay şunları söyledi:

“Gazeteciye şöyle destek olabiliriz. Bir yolsuzluk haberi yaparsın ve o haber kimsenin hoşuna gitmez. O haberi sansürlemeye çalışırlar, o zaman arkanda dururuz. Bu ülkede gazeteciler hapiste mi? Hapiste! İşsiz kaldılar mı? Kaldılar! Tutuklanıyor mu? Tutuklanıyor! Baskı yapılıyor mu? Yapılıyor! O zaman basın özgürlüğü konusundaki hassasiyetleri başka taraflara da kaydırmamız lazım. Bir tane muhabir antrenmana alınmadı diye ‘basın özgürlüğü’nü tartışanlar o zaman bu konuları da konuşsunlar.”

Güntekin Onay bu sözlerinin ardından Twitter’da TT listesine girdi. Twitter’da hakkında onlarca tweet atılan Onay, ‘havuz medyası’ tarafından hedef tahtasına konuldu. Fotomaç gazetesi, Onay’ın sözlerini ‘FETÖ-PKK tetikçilerine destek’ diyerek haberleştirdi.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr