Gazete Gazetesi’nin iki efsane ismi Tümer Argın ve Özkan Altıntaş. 2016’da Yılın Köşe Yazarı ödülünü alan Orhan Can’ı yalnız bırakmamışlardı

Orhan Can - Tümer Argın - Özkan Altıntaş- TGC ödül gecesi

Gazete Gazetesi’nin iki efsane ismi Tümer Argın ve Özkan Altıntaş..

O dönem Gazete Gazetesi’nin muhabirlerinden olan Orhan Can, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Yılın Köşe Yazarı ve Yılın Köşe Yazası  ödülünü alınca onu yalnız bırakmamışlardı..

Yazı işlerinin efsane ismi Tümer Argın ve efsane İstihbarat Şefi Özkan Altıntaş o gece Orhan Can’ı hiç yalnız bırakmamışlardı..

Köşe Yazısı : Orhan Can Cumhuriyet Gazetesi’nde 20 Mart 2016 tarihinde yayınlanan “Sonra Geç Olacak” başlıklı yazısıyla ödüle değer bulundu.
TGC’nin Gazetecilik Başarı Ödülleri’nde Cumhuriyet’teki yazısıyla Orhan Can ‘Yılın Köşe Yazarı’ ödülünü kazandı.
Ödül töreninde duayen plaketi verilen Tümer Argın, Orhan Can, Özkan Altıntaş 2 şehit veren bir milyon tirajı geçen Gazete gazetesi ekibi olarak bir araya geldik.
Orhan Can ödülüyle bizleri mutlu etti. @turkiyeturizm @turizmmarket @ozkanaltintasgeziyor#turkiyegazetecilercemiyeti #ozkanaltintasgeziyor#turkiyeturizm #turizmmarket #themarmara#arkaguverte #orhancan

 

Orhan Can Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan “Sonra geç olacak” başlıklı yazısı ile ödül aldığı gecede şu konuşmayı yapmıştı:

“Bu ödülü başta basın şehitlerine, teröre karşı verilen şehitlerimize, polislerimize, askerlerimize gençlere ve geçtiğimiz gün şehit edilen Aybüke öğretmene adıyorum.
Fakat şunu da söylemek istiyorum. Bizler gazeteciyiz. Tarihin tanıklarıyız. Olana ‘olmadı’, olmayana da ‘oldu’ diyemeyiz.
Bu basit evrensel kurala uymayarak attıkları manşetlerle, yaptıkları haberlerle insanları makinalı tüfek gibi kurşuna dizen, zor durumda bırakan, iftira atan, kumpas davalarının o ‘gazetecileri’ için değil,
Oğuz Güven gibi sadece gazeteci olan, gazetecilikten başka bir mesleği olmayan gerçek gazeteciler için alıyorum. Bu ödülü, Oğuz Güven ve onun gibi diğer gerçek gazeteciler için alıyorum”

Orhan Can

Orhan Can – Tümer Argın – Özkan Altıntaş- TGC ödül gecesi
TGC Ödül töreni – Orhan Can Yılın Yazarı ödülü aldı. Tümer-Argın ve Özkan Altıntaş ile
Gazete Gazetesi’nin efsane isimleri