Tour of Antalya sona erdi.. Şampiyon Max Stedman oldu

Antalya bisiklet turu

Tour of Antalya powered by AKRA 2020’nin şampiyonu Max Stedman oldu

TOUR OF ANTALYA SONA ERDİ

SON GÜN KOŞULAN SİDE-ANTALYA ETABINI ALPECIN FENIX TAKIMI’DAN TIM MERLIER KAZANDI

GENEL FERDİ KLASMANDA BİRİNCİ GELEN CANYON DHB TAKIMI’NDAN MAX STEDMAN, 2020 YILININ ŞAMPİYONU OLDU

Perşembe günü 23 ülkeden 29 takım ve 173 sporcu ile başlayan Tour of Antalya bugün koşulan 136.8 kilometrelik Side-Antalya etabı ile sona erdi. Etabı Alpecin Fenix Takımı’ndan Tim Merlier 2 saat 57 dakika 31 saniye ile kazandı. İkinciliği Felbermary Takımı’ndan Filipe Fortin, üçüncülüğü de Bike Aid Takımı’ndan Frederik Dombrovski aldı. Genel Ferdi Klasmanda ise Canyon DHB Takımı’ndan Max Stedman etap kazanamamasına rağmen Tour of Antalya‘yı kazanarak 2020 yılının şampiyonu oldu. Genel takım klasmanında da Tour Of Antalya’nın şampiyonu Alpecin-Fenix oldu.

ŞAMPİYONLUK İÇİN BÜYÜK KAPIŞMA

Aspendos-Termessos tırmanış etabından sonra şekillenen Genel Ferdi Klasman birinciliği gerçekten ateşten gömlekti. AKRA Hotels sponsorluğundaki magenta mayoyu giyerek yarışın birinciliğini elde edebilmek için bisikletçiler büyük bir mücadelenin içine girdiler.

PRO CYCLİNG STATS SİTESİNE GÖRE TOUR OF ANTALYA EN İYİLER ARASINDA

Diğer taraftan bisiklet dünyasının istatistik verilerini yayınlayan Pro Cycling Stats yaptığı son araştırmada 2.1 kategorisinde yapılan 51 yarış içinde Tour of Antalya’yı 24’üncü sırada gösterdi. Daha ilk yılında bu büyük sıçramayı yapan organizasyon geçen yıl 2.2 kategorisinde de start listesi kalitesi en yüksek yarış olarak gösterilmişti.

KAFA KAFAYA YARIŞTILAR

Etaba Genel Ferdi Klasman birincisi olarak başlayan Canyon DHB Takımı’ndan Max Stedman ile ikincisi Sport Vlaanderan Baloise Takımı’ndan Kenneth Van Rooy ile arasında sadece iki, üçüncüsü Kometa Xstra Cycling Takımı’ndan Alessandro Fancellu ile dört saniye fark bulunması yarışın ne kadar büyük bir çekişme içinde geçeceğinin belgesi idi. Ayrıca birinci ile 17’inci arasında sadece dokuz saniye bulunması da Genel Ferdi Klasman birinciliği için kimsenin yerinin garanti olmadığını gösteriyordu.

BÜYÜLEYEN KENT SİDE 

Antalya’nın gözde turizm istasyonlarından biri olan Side’ye gelen sporcular gördükleri tarihi kalıntılar, eşsiz güzelliğe sahip kıyı şeridi ve tertemiz sahili ile şaşkınlıklarını gizleyemediler. Golf tesislerinin içinden geçen bisikletçiler bir kez daha son gün yarışının eşsiz güzelliklerine tanık oldular. Elbette Falezlerin üzerinden dökülen Düden Şelalesi yabancı sporcuların bir kez daha hayran kaldığı noktalardı.

138 SPORCU START ALDI

Saat 12.30’da Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in damalı bayrağı sallamasıyla Adnan Menderes Bulvarı’ndan geçen 138 bisikletçi düz parkurdaki son etaba başladı. Daha ilk kilometre dolmadan bir-iki kaçış denemesi oldu ancak Peloton buna müsaade etmedi. 10’uncu kilometre geçilirken yine ufak tefek atak denemesine rastladı fakat büyük kaçışlar olmadı. Evrenseki kat edildi, ardından Yavrudoğan ve Gündoğdu toplu halde geçildi.

İLK CİDDİ KAÇIŞ

Serik geçilirken Alpecin-Fenix Takımı’ndan Jonas Rickaert, Vini Zabu Takımı’ndan Luca Wackermann ve BHS Peloton Takımı’ndan Martin Toft Madsen arayı 20 saniye kadar açtı, ancak anında pelotonun yanıt vermesiyle fark 15 saniyeye indi.

SPRİNT PRİMİ SONUÇLARI

Etabın 49.2’inci kilometresinde Diana Travel sponsorluğunda gerçekleşen sprint primi şu sporcular arasında dağıldı.

1- BHS Peloton Takımı’ndan Martin Toft Madsen 2- Canyon DHB Takımı’ndan Andrew Tennat, 3- Sport Vlaanderan Baloise Takımı’ndan Kenneth Van Rooy.

İKİNCİ BÜYÜK KAÇIŞ

Bardiani SF Faziane Takımı’ndan Vicenzo Albanese, Tirol KTM Takımı’ndan Samuele Rivi, Leopard Pro Cycling Takımı’ndan Arthur Kluckers, Sapura Cycling’ten Sergen’i Tvetcov, Gotti Victoria Takımı’ndan Emil Dima, Adria Mobil’den Gorazd Per atak yapıp arayı 1 dakika 45 saniye açtı. Yarış o kadar kontrollü geçiyordu ki, sporcular birbirinden kopmamak için mecburen tempo yapmak zorunda kaldılar. Ortalama hız 45-47 Km olarak ölçüldü.

FARK ERİYOR

Finişe 30 kilometre kala zaman farkı erimeye başladı. Yeni zaman farkı 35 saniye olarak verildi. Peloton tempo yaptı fark 20 saniyeye indi.

DOĞAL GÜZELİKLER PRİM SONUÇLARI

Etabın 116.6’üncü kilometresinde son prim kapısı da geçildi. Fraport TAV Antalya Airport sponsorluğundaki Doğal Güzellikler primi şu sporcular arasında dağıldı. Böylece yeşil mayo puanları da paylaşılmış oldu.  Sonuçlar şöyle:

1- Tartoletto Isorex Takımı’ndan Maxime De Poorter, 2- Ukrayna Milli Takımı’ndan Vitali Buts, 3- Bingoal Wallone Bruxelles Takımı’ndan Luc Wirtgen. Kapı geçildikten sonra son 10 kilometre için büyük yarış başladı. Gözler artık etabı ve yarışı kazanacak sporcuya çevrildi. Finişe metreler kala toplu grup bir de talihsiz bir kaza geçirdi. Finiş çizgisini ilk geçen Alpecin-Fenix Takımı’ndan Tim Merlier oldu.

Antalya bisiklet turu
Antalya bisiklet turu
Antalya bisiklet turu
Antalya bisiklet turu
Antalya bisiklet turu