Bir formalite maçı daha bitti. 3-0’dan 3-3 önemli bir rezillik ama masada oyun farklı. Günlerce bu maçı konuşabilirsiniz. Ama diğer maçlarda VAR’a rağmen kimler “Var” ediliyor bilmelisiniz

Bir formalite maçı daha bitti.
Derbilerin favorisi olmaz…
Bu yüzden 3-0 öne geçerin ama bir anda bakmışsın 3-3 olur durum.
Maçın ikinci yarısı bu duruma gelmişken, taraftarlar belki heyecan içindeydi ama şahsen ben sezon bayından beri olup bitenleri düşünüyordum.
Son iki yıldır sezon başında “Şampiyonun” kim olacağı belli futbol maçları oynanıyor.
Geçen sezon hadi VAR yoktu.
Bu sene VAR var ve VAR’a rağmen yaşanan olaylar herkesin gözü önünde oluyor.
VAR’a rağmen bunlar oluyorsa VAR’ın olmadığı yıllarda neler oluyordu neler?
Şimdi çok daha iyi oryaca çıkıyor.
Beşiktaş – Fenerbahçe maçı için söylemiyorum. Diğer maçlarda olup bitenlere bakın. Hakemlerin VAR’a rağmen takımları nasıl kolladığını görün.
Verilmeyen kartlar, VAR’a gerek duymayarak verdikleri kayırmalı kararlar..
Aslında söylenecek fazla söz yok, “devlet” vatandaşları arasında taraf tutuyorsa adil rekabet de olmuyor.
Bir siyasi çıkıyor “Maç berabere bitsin” diyor. “Kardeş payı” olsun istiyor. Nasıl olsa şampiyon sezon başından “belirleniyor”.!
Bence futbolun gizli “efendileri” karar verdikleri takım üzerine her sene şampiyonu sezon başından açıklamalıdır. Kupası sezon sonunda değil başında verilmelidir.
Böylece “Şampiyon olacağız” diyerek sağa sola para harcamaz kulüpler… Gereksiz rekabet ortamının tansiyonu düşer, olay çıkmaz, tartışma olmaz.. Hatta siyasilerin gönlü hoş olsun diye her maç berabere biterse daha makbul olur… Hem; misal, seçim durumuna göre mesela 4 yılda bir Anadolu kulüplerine de şampiyonluk “sırası” -tabii oy durumuna göre- verilmelidir. Bak, Türk futbolu ne güzel “nizama” girer gördünüz mü? Zaten olup biten bu değil mi.. Niye bu kulüpler bu kadar para harcar anlamak mümkün değil yahu…

Diğer maçlarda son dakikalarda gol atılsın diye yapılanlar, verilmeyen kartlar, ofsaytan atılan ve VAR’a dahi gidilmeyen pozisyonlar havada uçuşurken..
En güzeli ise havada kar tanesi göründü diye iptal edilen maçlar…
Hele hele, he futbol ama…
Şu takım şöyle, bu takım böyle şu iyi oynadı şu kötü oynadı diyerek gönülleri kırmanın hiç gereği yok bence…

Tabii, bu maçın 3-0’dan 3-3 bitmesinin nedenini de bir Beşiktaş klasiği diye özetleyebilisek de, şu lafı etmemek gerçek Beşiktaşlılara haksızlık olur:

Bu maç sonucu, Quaresma’yı tepkileriyle “ekarte” edip maça sonlarda girmesini sağlayan gizli renklilerin zaferidir…

En Kalbi Muhabbetlerimle..
Ben CAN; Orhan Can..