Yıldırım Akbulut’un Uğur Dündar’a kendisiyle ilgili anlattığı komik fıkra

Yıldırım Akbulut

Yıldırım Akbulut, nam-ı diğer emanetçi Başbakan… Adı, memleketi Erzincan’da Havalimanı’na verildi.

Ölümünden sonra onurlandırıldı. Başbakan olduğu dönemde çeşitli eleştiriler alsa da Türk demokrasi tarihine ve siyaset sahnesinde “Kibarlığı ve centilmenliği” ile geçti…

Hatta, verdiği röportajlarda bazen öyle şeyler anlatıyordu ki öyle kendisiyle dalga geçebiliyordu. Sonra da anlattığı kişi ile birlikte gülüyordu kendisiyle ilgili olan konuya… Bunlardan biri Uğur Dündar’ın programında gerçekleşmişti.

Ünlü Televizyoncunun programına çıkan dönemin Başbakan’ı kendisine sorulan soruları içtenlikle yanıtlamış. Programın kapanma saatine doğru Uğur Dündar’ın “Sizinle ilgili çok espriler yapılıyor, çok da komik şeyler üretiliyor. Ne diyorsunuz” minvalinde bir soruya, içtenlikle yanıt vermişti.

“Evet, ben de duyuyorum bunları” diyerek cevap verince Uğur Dündar’ın “Bunlardan bir tanesini anlatır mısınız?” demesi üzerine kendisiyle ilgili bir fıkrayı canlı yayında içtenlikle anlatmıştı.

ŞÖYLE ANLATMIŞTI YILDIRIM AKBULUT

Biliyorsunuz ben Erzincan Hal Müdürüydüm. Hal Müdürüyken memurlardan biri odama girmiş ve ‘Efendim arşivde yer kalmadı’ demiş.
Ben de ne yapmak lazım deyince, memur “Efendim zaman aşımına uğramış evrakları imha edelim, yakalım. Böylece arşivde yer açılır” deyince, ben de ona
“Tamam öyle yapın ama ne olur ne olmaz, yakmadan önce hepsinden birer tane fotokopi alın” demişim…

Tabi Uğur Dündar ve TV başındakiler gülme krizine girmişti.

Orhan CAN