Sümerbank’ı kar’a geçiren Dr. Erkan Tapan’ı biliyor musunuz? Hani şu 4 yıl üst üste yılın bürokratı seçilen adamı.. (O Sümerbank’ı yandaşlara sattılar)

Allah uzun sağlıklı ömürler versin, babam Dr. Erkan Tapan hatırlamayanlarınız varsa, Sümerbank’ın Genel Müdürü, aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Sümerbank’ı kurulduğu 1933 yılından sonra ilk defa kâra geçiren yönetici olarak 4 yıl üst üste yılın bürokratı seçilmiştir.
Kitlerin zarar ettiği ve devlete yük olduğu için özelleştirilerek satılmıştır.
Halbuki Sümerbank’ bir Endüstriyel Okul vasfıyla özel sektöre kadrolar yetiştirdi, bazı bölgelere ekonomik kaygılar duymadan sırf bölge istihdamına destek olmak adına fabrikalar kurdu.
Siyasilerin yakınlarını yerleştirildiği “Arpalık” adını alan ve bu yüzden devletin sırtında kambur olduğu düşünülen tüm Kit’ler bir bir satıldı.
Sözüm ona özel sektör daha verimli ve karlı çalıştırarak, ülke ekonomisine ve istihdamına daha büyük katkı bekleniyordu.
Ama ne oldu, yandaş işadamlarına neredeyse sadece arsa bedellerinin yarısına peşkeş çekilen güzelim fabrikalar yok edildi.
Özetle Atatürk’ün kurduğu ve ülke ekonomisinin lokomotifi olabilecek 90.000 kişinin çalıştığı bankası ve şubeleri olan, 33 fabrikası ile ayakkabıdan porselene, halıya kumaşa geniş yelpazede üretim yapan bir dev çarçur edildi, yok oldu.
Yazık oldu,
bugün en az 400.000 kişinin çalıştığı ve bölgesel bir ekonomik güç olabilecek bir kurum siyasilerin dar vizyonu ve rant hesaplarına kurban edildi.
Babamın emeklerine üzülüyorum ama,
en fazla bu millete ve bize bu imkanları sunan Atamızın emanetine sahip çıkamayıp, liyakatsiz ellerde heba edilmesine sessiz seyirci kalmak içimi yakıyor.
Affet bizleri Atam.

Eran Tapan