Kurtlanan muhabir!… Ünlü gazeteci Metin Yener anlattı

Kurtlanan muhabir!…

89’lu yıllar sanıyorum…
Taksiciler habire öldürülüyor. Akşam 17.30 sularında telsizden bir anons:
-Merkez 45.20
-45.20 dinlemede merkez.
-Merkez konuşuyor; Fatih Ormanı’nda bir ceset bulundu. Kayıp taksicinin olduğu sanılıyor. Bir ekip gönderin.
Hemen harekete geçiyoruz. Hatırladığım kadarıyla Orhan Can Erol Candabak Erkan Avcılar falan ve de bendeniz… Sevgili Metin Coşkun da bize takılıyor. Çünkü onların magazin işi gece oluyor.
Hep birlikte merkezin cinayet masası ekibine ‘Bir resmi ekip sizi orman girişinde bekliyor’ dediği noktaya gidiyoruz. Resmi ekip önde, biz arkada ormanın içine dalıyoruz.
Hava karardı, kararacak.
Git babam git…
Saatler geçiyor, biz hala ormanın içinde dolaşıyoruz. Ekip olay yerini bulamıyor. Cesedin başındaki ekip de tarif edemiyor. Ne desin adamlar?.. “Sağdaki çınar ağacını geçin, sonra bir çam ağacı çıkacak önünüze. Onu geçtikten sonra bir meşe ağacı göreceksiniz. Onun dibindeki ayıya sorun size yeri tarif etsin” diyecek halleri yok ya?
Saat oluyor 22.00…
Biz hala yer arıyoruz.
Gel zaman, git zaman; saatler 23.30’u gösterdiğinde nihayet olay yerine varıyoruz. Olay yeri dediysem; görünen sadece polis otosunun tepe lambası.
Neyse…
Bir polis memuru elindeki feneri çalıların arasına tutuyor. Cesedin fotoğrafını çekmek için iyice yanaşıyor, peş peşe deklanşöre basıyorum. Cılız fener ışığında tek gördüğüm şey; morarmış cesedin üstünde kaynayan kurtlar.
Ceset en az 15 günlük…
Farkında olmadan iyice yanaşıp bir kaç kare fotoğraf daha çekip uzaklaşıyorum. Koku inanılmaz….
Hep birlikte araçlara binip olay yerinden uzaklaşıyoruz. Cesedin kokusu ise hala genzimizde.
Gazeteye gelip, karanlık odaya çıkıyorum. Filimi çıkarıp görevliye veriyorum. Elini uzatıyor ama bir yandan da paçalarıma bakıyor.
-“Yahu o paçalarında oynaşan şeyler ne?” diyor.
Eğilip bakıyorum….
Dizlerimden aşağı olduğu gibi bembeyaz kurt. Rahat rahat oynaşıyorlar!..
Sakin bir şekilde (kusmamak için kendimi zor tutuyorum) tuvalete gidiyorum. Hemen kenarda duran süpürge ile misafirlerimi güzelce temizliyorum. Üst baş değiştirme şansım yok çünkü; yeni bir iş beni bekliyor.

O güzelim elbise ne mi oldu?
Eve gelir gelmez çöp… 😂😂😂

Metin Yener